Annonce
Bolig

Et stort maleri kan gøre en kæmpe forskel

I mange nyere eller nyistandsatte boliger kan det være en udfordring med indretningen.

Tina Dalbøge er gør det selv-brevkassens ekspert. I forbindelse med spørgsmål er det en god idé at vedhæfte en fil med foto af "problemet" - gerne i så høj opløsning som dit kamera kan indstilles til.

I mange nyere eller nyistandsatte boliger kan det være en udfordring med indretningen. Der kan være meget store vægflader, ofte hvide gipslofter og mange gange højt til loftet. Et almindeligt billede i glas og ramme vil ikke syne af meget, og en hel billedvæg kan både virke for rodet og vil sjældent tilføre ret mange farver.

En mulighed kan være et stort maleri,. Og når jeg skriver stort – så mener jeg stort. Her skal man ikke sætte sig mellem to stole, men i stedet turde at gå ’all in’ og bruge den udvalgte væg maksimalt. Malerier i den størrelse er sjældent en ’stangvare’, men oftest noget man bestiller specielt.

Nogle kunstmalere tilbyder at komme på besøg og se rummet, opleve lyset, fornemme stilen og være med til at vurdere, hvilken størrelse maleriet skal have. Der er naturligvis ventetid på den slags bestillingsvarer, men den, der venter på noget godt, venter ikke forgæves.

Hvis du får lyst til et stort maleri, så begynd med at finde en kunstmaler, hvor du kan lide stilen, og se et par eksempler på store malerier, som vedkommende har malet. Det er nemlig ikke alle kunstnere, der mestrer det at male så store malerier. Giv kunstneren frie tøjler i den kunstneriske proces, men lav den aftale, at du må få maleriet på prøve, for at se om det er dig, og om det er rigtigt til rummet.

For at vise eksempler på store malerier kan du her se fire, der er malet af Pia Boe (www.piaboe.dk). De tre er bestillingsopgaver, hvorimod det maleri, der hænger i en gang, er købt på en udstilling.

Mange hilsner fra Tina

Maleriet her har en lidt sjov historie. Det var med på en udstilling, og en besøgende blev meget begejstret og vidste præcis, hvor det skulle hænge. Kunden fik målene på maleriet med hjem og fandt frem til, at det lige nøjagtig kunne være der, hvis rammen kom af. Foto: Tina Dalbøge

Her er en stue, hvor loftet går med i kip. Selv om der sker mange ting på et så stort maleri, er det stadigvæk en helhed og mere roligt end f.eks. en billedvæg med mange mindre billeder. Ofte kan et maleri i den størrelse have en samlende effekt. Foto: Tina Dalbøge

Det store maleri hænger i køkken-alrummet og dermed i husets maskinrum og hjerte. Det er det første rum, man kommer til efter entréen, og maleriet er det første man ser, når man træder ind i rummet. Foto: Tina Dalbøge

Her er et eksempel på et nyt hus med hall og højt til loftet. Det er en udfordring at få noget farve ind i så stort et rum, og da rummet er synligt fra stort set hele boligen, er det endnu mere vigtigt, at det man vælger sidder ’lige i skabet . Foto: Pia Boe

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere
Bolig
Guide til fremtidens hygge-begreb: Med ikigai kan du give dit liv personlighed
Ikigai er en japansk livsvisdom, der handler om at søge mening med livet. Begrebet har eksisteret siden oldtiden, men er i dag ved at overgå hygge-begrebet. Her er nogle gode råd til, hvordan du selv kan bruge ikigai i indretningen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her