Bolig

Pres prisen: Få renoveret huset om vinteren

Det kan være billigere at få lavet indendørsprojekter i årets kolde måneder, men der er også andre måder at presse prisen på, hvis du giver en hånd med.

En analyse lavet af Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser, at Danmark vil komme til at mangle 70.000 håndværkere og andre faglærte på arbejdsmarkedet i 2025. Foto: Christian Klindt Sølbeck

Vil du have bolignyheder, anmeldelser og guider på en nem og hurtig måde?
Bestil JP Boligs nyhedsbrev, som kommer hver torsdag kl. 15.00. Tilmelding her.

Overvejer du at få malet stuen, fornyet badeværelset eller udskiftet vinduerne, kan det være en økonomisk fordel at få projekterne lavet i den kolde tid på året.

Som regel har håndværkere nemlig bedre tid i vintermåneder, lyder det fra Jakob Brandt, vicedirektør for SMVdanmark - Det nye Håndværksråd.

Renovér boligen billigere
  • Hvis det er muligt, så undgå at få renoveret huset om sommeren og i alle ferier generelt. Håndværkerne holder typisk også selv ferier i de perioder, og det presser prisen op. Mange erhvervsbygninger får også lavet renoveringer i sommerperioden, og det kan også afspejle sig i prisen hos privatpersoner.
  • Vær fleksibel, og spørg håndværkeren, hvor fyldt ordrebogen er.
  • I stedet for at afsat en sum penge i tilbuddet til uforudsete udgifter så aftal med håndværkeren at tage det løbende på timebasis.
  • Spørg håndværkeren, om noget kan skæres fra. Er det eksempelvis nødvendigt med to lag gips?

Kilder: Jakob Brandt, Tine Sode

- Der er nedgang i byggesektoren i vintermånederne. Det er meget typisk vejrafhængigt, for når det er koldt og vådt, er der en del byggepladser, der lukker delvist ned.

- Virksomhederne vil gerne have opgaver hele året, så hvis man kan finde nogle håndværkere, som har det lidt tyndt i ordrebogen, så er det, at man måske kan få en god pris, siger Jakob Brandt.

Har du tabt overblikket? Her er ni gode tips til at renovere køkkenet

Tømrere, snedkere og murere, som typisk arbejder udenfor, har måske mindre at lave i vintermånederne, og derfor kan det især være godt at få lavet indendørsprojekter i den periode, siger bygningskonstruktør Tine Sode, der er fagredaktør ved Boligejernes Videncenter, Bolius.

- Det kan være renovering af badeværelset, nyt køkken, nye gulve, gulvvarme, malerarbejde og opsætning af nye vægge, siger hun.

Også andre parametre, som ikke er årstidsbestemt, kan måske presse prisen ned.

Jo mere fleksibel man kan være, og jo bedre tid man er ude, jo bedre kan man forhandle sig til en god pris, lyder det fra Jakob Brandt.

Her er de gode råd til at undgå håndværkerbøvl

- Spørg håndværkeren, om du kan få en bedre pris, hvis vedkommende får lov til at bestemme, hvornår det skal laves, siger han og uddyber:

- Det kan være, at man skal have lavet noget, som ikke behøver at gå hurtigt. Hvis ens sommerhus skal sættes i stand, så gør det ikke så meget, om det tager 14 dage eller en måned. Det kan også have værdi for håndværkeren at have et projekt at køre til og fra.

Man kan tilbyde sig selv som en hjælpende hånd og spørge håndværkeren, om man kan få et billigere tilbud, hvis man eksempelvis selv køber materialer, maler, river tapetet af væggene og rydder op efter arbejdet.

Bedre styr på byggeprojektet: Sådan holder man planen

Men man skal være realistisk i forhold til ens kompetencer, påpeger Jakob Brandt.

- Hvis du selv finder traileren frem og kører byggeaffaldet på genbrugspladsen, så kan du spare en timeløn på det. Det er en relativt overskuelig og begrænset opgave.

- Man skal ikke kaste sig ud i noget, hvor man risikerer at lave ulykker, som håndværkerne skal fikse bagefter, siger Jakob Brandt.

/ritzau fokus/

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler

De byggede drømmehuset på bondens mark i Bjerring

Pia og Henrik Lau fik deres drøm opfyldt om at tegne, designe og bygge eget hus fra grunden. De er glade og stolte over drømmehuset på 270 kvm, som er indrettet funktionelt med arvestykker og moderne indretningsløsninger.
Annonce
Gaming-bærbare: Når kun det vildeste er vildt nok
Hvor vildt bliver det, hvis du beder om den bedste gamingbærbare, du kan få? Ganske voldsomt, afslører denne test, hvor vi fokuserer på populære, kompromisløse monster-maskiner. 
Se flere
Gaming-bærbare: Når kun det vildeste er vildt nok
Hvor vildt bliver det, hvis du beder om den bedste gamingbærbare, du kan få? Ganske voldsomt, afslører denne test, hvor vi fokuserer på populære, kompromisløse monster-maskiner. 
Se flere
Frivilligheden blev fejret: Rap fra Gellerup, frivilligsuppe og over 100 frivillige organisationer
De frivillige blev fejret i Ridehuset Aarhus, da frivillighovedstaden søndag eftermiddag åbnede officielt. Over 5.000 gæster deltog i arrangementet i løbet af dagen ifølge tal fra europæisk frivillighovedstad. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her