Bolig

På besøg? Otte ting du aldrig skal gøre i andres hjem

Hvis du vil være en god overnattende gæst og blive inviteret igen, er der otte grundregler, du bør skrive dig bag øret.

1. Beholde skoene på

Foto: Lischkoff Design Planning

Det første du skal gøre, når du er på besøg hos andre mennesker, er at tage dine sko af ved indgangen. Du skal ikke beholde dem på, med mindre din vært har sagt, at det er helt o.k.

2. Lade sengen rode

Foto: 37.2 architecture

Når du har sovet som gæst i et hjem, skal du rede den seng, du har sovet i. Faktisk er det en god idé allerede at starte den gode stil, før du ankommer til hjemmet: Tilbyd selv at tage sengetøj med, så din vært slipper for ekstra vasketøj. Enhver god vært vil naturligvis sige, at du ikke skal tage noget med.

Læs også: Hverdagsluksus: Skab hyggelig caféstemning med et kaffehjørne

Foto: Sasha Meredith Designs

3. Ikke tilbyde din hjælp

Husk også at tilbyde din hjælp før og efter måltiderne: tilbyd at hjælpe til i køkkenet, dække bord eller rydde op efter maden. Det er selvisk at regne med, at alt bliver ordnet og serveret for dig.

Se også: 9 tegn – Sådan har boligindretningen ændret sig de seneste 10 år

Foto: Mia Mortensen Photography

4. Snuppe toiletgrej uden at spørge

Når du er gæst i et hjem og skal sove der, er det smart at medbringe et lille håndklæde til din aften-vask før sengetid. Har du ikke et håndklæde med, skal du spørge efter et og aldrig selv tage. Det samme gør sig gældende for cremer, shampoo og lignende - du må ikke bare selv tage.

Foto: MASHstudios

5. Lure i gemmerne…

Når du sover i andres værelser, er det fristende at kigge i gemmerne. Men hold dig for fin til det - det er dårlig stil at snage i andres sager.

Se også: Den hemmelige ingrediens – sådan spreder du hygge i hele hytten

Foto: Fotograf Camilla Stephan

6. Lade vinduerne stå åbne

Du har sikkert lyst til at lufte ud på gæsteværelset efter din nattesøvn, og du kan sagtens åbne vinduerne eller terrassedøren, hvis bare du husker at lukke dem igen, før du forlader stedet. Du må aldrig gå fra åbne vinduer uden at sige noget - måske opdager din vært slet ikke, at du har åbnet dem, og så kan det gå galt med regn, sne, kulde eller ubudne gæster, som kommer ind.

Foto: LAURA FAURSCHOU design studio

7. Flytte rundt på møblerne

Selvom du måske synes, at sengebordet vil se pænere ud i den anden ende af gæsterummet, så skal du ikke begynde at flytte for meget rundt på møblerne, når du sover hos andre. Det er helt i orden at flytte en stol, der står i vejen, men husk at sætte den på plads igen, før du går.

Foto: Loaf

8. Ingen brok

Det kan godt være, at gæstesengen var for hård, fuglene larmede og rummet var for lyst, men det skal du ikke sige noget om til din vært. Fortæl, at du har sovet godt, og hold dig fra at brokke dig eller kommentere de mangler, du synes, der er i gæsterummet. Ellers kan der let opstå en ærgerlig stemning, og din vært kan føle, at han eller hun ikke har gjort det godt nok.

Artiklen er publiceret i samarbejde med Houzz.dk

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler

De byggede drømmehuset på bondens mark i Bjerring

Pia og Henrik Lau fik deres drøm opfyldt om at tegne, designe og bygge eget hus fra grunden. De er glade og stolte over drømmehuset på 270 kvm, som er indrettet funktionelt med arvestykker og moderne indretningsløsninger.
Annonce
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her