*

Biludstyr

Michelin klar med ultimativt sportsdæk

Michelin Pilot Sport 4S hedder efterfølgeren til det populære dæk Michelin Pilot Super Sport.

Det nye Michelin Pilot Sport 4S få̊s i 34 størrelser i 19 og 20 tommer i diameter. Senere ventes også modeller i 18’’ og 21’’. Foto: Michelin

JEREZ — Hurtige biler kræver de bedste dæk. Det ved man hos Michelin.

Frem til nu har Pilot Super Sport været topdækket, som de hurtigste gadebiler er monteret med, men nu er afløseren klar.

Dækket er designet 80 pct. til gadebrug og 20 pct. til banekørsel. Det kan derfor undre lidt, at Michelin har valgt, at vi skal bruge tid i deciderede banebiler ved præsentationen af det nye dæk. Kun ganske få minutter bliver det til i de gadebiler, som dækket er beregnet til, og resten af tiden kan man så fornøje sig i enten en Clio Cupracer eller få et par omgange bag det lille rat i en Formula 4-racer.

Dekras afprøvning viser, at det nye Michelin Pilot Sport 4S har den længste levetid i klassen.
Afløseren til Pilot Super Sport er døbt Pilot Sport 4S, er udviklet til kørsel på̊ højt niveau og sidder på de hurtigste gadebiler. At en producent hævder, at deres dæk er det bedste, er ingen nyhed, så derfor har Michelin bedt den uafhængige organisation TÜV SÜD om at prøve dækket af mod konkurrenterne. På̊ bane i Tyskland har Pilot Sport 4S overgået de fem største konkurrenter ved blandt andet at bremse bedst på tør vej, mens dækket også har sat bedste omgangstid på en ikke oplyst bane.

Korte bremselængder

Ved præsentationen af det nye dæk er det muligt selv at bremse med dækket, der ikke overraskende bremser omkring en meter kortere fra 80 km/t. end Pirellis tilsvarende dæk, der også er helt nyt på markedet. Hos sportsdæk er egenskaberne på̊ tørre og vå̊de vejbaner ofte i konflikt med hinanden, men er nu blevet forbedret på̊ begge disse områ̊der i det nye dæk. Langt vigtigere for almindelige mennesker er dækkets levetid, og her har Michelin brugt Dekra Test Center som uvildig leverandør af testning.

Sådan undgår du at skifte dæk

Dekras afprøvning viser, at det nye Michelin Pilot Sport 4S har den længste levetid i klassen og er eneste dæk, der kom over grænsen på 50.000 km.

Michelin Pilot Sport 4S er det første dæk i sin kategori af sportsdæk, som opnå̊r en A-mærkning på EU’s skala (for 19 tommer dæk) for bremseegenskaber på̊ vå̊d vejbane. Eftersom de fleste sportsvogne er udstyret med store fælge og dæk med lav profil, har Michelin Pilot Sport 4S en praktisk fælgbeskyttelse, som i de fleste tilfælde betyder, at man undgå̊r kontakt mellem fælg og kantsten.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Biler
Så er den her: Den koreanske GTI, som vil ind fra kulden
Hyundai er klar med sin første GTI. Det første møde med Hyundai i30 N viser, at Hyundai mener det seriøst, når de vil ind på markedet for sjove biler og blandt andet tage kampen op med Volkswagen Golf GTI. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her