Annonce
Gør det selv

Bildæk skal lappes indefra

For nylig kørte jeg en skrue op i dækket. Selvfølgelig en aften, hvor det regnede og blæste.

Det larmede så meget, at jeg troede, at vi var punkteret. Men da der var luft i alle hjul, følte jeg med hånden rundt om hvert dæk, men fandt intet.

Vi listede hjem, men næste dag kunne man tydeligt se skruen. Jeg lod den sidde, da jeg var ret sikker på, at luften sivede, hvis jeg lirkede den ud.

Mekanikeren afmærkede stedet, trak bolten ud, mens luften sivede, og lappede hjulet udefra. Jeg har nu hørt, at det ikke er en lovlig metode, og er blevet oplyst om, at dækket skal lappes indefra.

Er det nu nødvendigt at lade mekanikeren afmontere dækket og gøre det om indefra på den autoriserede måde, eller kan jeg køre videre i forvisning om, at den ydre lapning holder?

Med venlig hilsen

A. Nielsen, Skanderborg

SVAR:

Det er ikke efter reglerne at lappe et dæk "udefra". Men ved lidt spørgen frem og tilbage lyder det, som om det sker i en del tilfælde, hvor man finder det forsvarligt. Den udvendige lappemetode er beregnet og helt ok til langsomtkørende landbrugs- og industrimaskiner, hvor det er yderst arbejdskrævende at afmontere et dæk.

Dit dæk holder måske nok luft, til det er slidt op, men vær ekstra opmærksom på dæktrykket - tjek for eksempel hver gang, du tanker.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Blinkende lygter
SPØRGSMÅL: Det drejer sig om vores Ford Mondeo 1,8 Ghia, årgang 2004. Lyset blinker periodevis (dog altid i tomgang), og når lyset blinker, går motoren samtidig ujævnt.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere
Restaurantanmeldelse: Karruseltur på Aarhus' nye restaurant og vinbar
Der er masser af god vilje og entusiasme, men for nærværende væsentlig mindre kompetence at finde på Aarhus’ nye franskorienterede spisested. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her