*

Luksusbiler

Sportsligt Bentley-flagskib med hele pakken

Den nye Bentley GT byder på et overflødighedshorn af udstyr – og selvfølgelig en W12-motor med hele 635 hk.

Masser af pondus og muskuløs elegance præger den nye Bentley GT, hvor W12-motoren leverer 635 hk.

Muskuløs og elegant som en ædel væddeløbehest på trods af anseelig kampvægt og en voluminøs W12-motor på 635 hk under den langstrakte motorhjelm.

Sådan kan den nye tredje generation af Bentley GT beskrives. Modellen, som er den sportslige topmodel hos Bentley, hvor Mulsanne tegner butikkens ypperste på limousinesiden. GT’eren, der vises som coupé på det kommende motorshow i Frankfurt, bygger på samme platform som den nye Porsche Panamera.

GT-modellen har aktivt firehjulstræk, hvor skub på de bagerste hjul prioriteres længst muligt, før alle fire poter tager over, aktiv luftaffjedring, der indstiller sig efter kørestilen, ottetrins gearkasse med dobbeltkobling og et 48 volts-system, der er hjørnestenen i en intelligent affjedring, der justerer karrosseriet til optimal komfort uanset underlaget.

Ekstrem elektrisk cabriolet fra Maybach

Inden døre, hvor fører og passagerer bl.a. kan fornøje sig med ædelmaterialer som højkvalitetslæder, håndpoleret krom og håndbearbejdede træindlæg, er der også nyskabelser på infotainment-fronten. Den centrale 12,3 tommers skærm kan roteres til tre forskellige skærme med en række informationer, hvor der også kan fremtrylles forskellige typer af analoge ure. Det er en funktion, som spiller sammen med en digital instrumentering med 3D-effekt i kabinen, hvor schweiziske urproducenter fra de eksklusive Cötes de Genève har sørget for den helt rigtige kvalitet og finish. Ellers kan man fornøje sig med lyd fra B&O i 1.600 watt.

M5’eren går til nye grænser

Den 6,0 liters W12-motor er med de 635 hk og moment på 900 Nm mere kraftfuld end forgængeren, der ydede 575 hk og sparkede 700 Nm fra sig. Det rækker til en acceleration 0-100 km/t. på 3,7 sek. i Sport Launch-mode, mens topfarten er 333 km/t. Den sidste generation kom også som cabriolet, så mon ikke også vi ser en åben GT inden for overskuelig fremtid? Danske priser er ikke meldt ud. Men regn med meget høje lufttlag.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her