Luksusbiler

Mercedes lover fart og potent mekanik

Ny AMG GT kommer som roadster og får endnu flere kræfter.

Ingen overflødig pynt, snarere løfter om kræfter og acceleration i den nye Mercedes AMG GT roadster. Foto: Mercedes-Benz

En gang imellem dukker der biler op, der mere får det til at sitre i speederfoden end hjernen.

Biler, der vækker den indre dreng til live og får en til at glemme alt om pladsforhold og værdi for pengene.

Sådan oplevede redaktionen det, da vi testede Mercedes-Benz AMG GT sidste år, og nu sker det igen med de åbne udgaver, kaldet roadster.

Eftertragtede stjernebiler glemt i skov

Her kan taget selvfølgelig køres op og ned automatisk, og det sker ved hastigheder op til 50 km/t. og skulle kunne gøres på kun 11 sekunder.

Konstruktionen vejer dog godt til, så Mercedes har gjort motorerne endnu stærkere for at kompensere. Derfor har topmodellen, kaldet GT C roadster, nu hele 576 hk mod 510 af slagsen for coupéen, herved sikrer tyskerne, at sportsvognen fortsat kan spurte til 100 km/t. på kun 3,7 sekunder og topper først ved 316 km/t. Topversionen får også en mere aggressiv front med aktivt luftindtag, som styres elektronisk i forhold til at minimere luftmodstanden, mens firehjulstyring også bliver en del af udrustningen på de to voldsomme Mercedes-modeller.

Vi kender endnu ikke priser og introduktionstidspunkter herhjemme, men coupé-versionerne koster henholdsvis 2.228.000 og 2.601.000 kr., og mon ikke en roadster bliver et par hundrede tusinde kroner dyrere.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Her laves 35 mio flasker vin om året: Og i tre dage opfordres til sanseløs druk
Med sine alsidige lokalklimaer og en produktion af 35 mio. flasker vin årligt er Israel en ambitiøs spiller på vinmarkedet, selv om alkohol for mange israelere er forbeholdt festdage. 
Se flere
Bolig
Husk havens gæster: Giv rigeligt med god mad, så kommer de igen
Netop nu har havens fugle brug for hjælp til at komme gennem den kolde tid. Vinterfodring er med til at hjælpe bestanden, så vi også til forår og sommer kan glæde os over solsorte, mejser og spurve. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her