*

Luksusbiler

Her er fremtidens Cadillac

Cadillac Escala er foreløbig kun en konceptbil, men modellen viser, hvad vej designet vil gå.

De sammenknebne forlygter på Cadillac Escala kan blive et kendetegn for det amerikanske luksusmærke. Foto: Cadillac

Den eksklusive californiske biludstilling Pebble Beach Concours d’Elegance er ofte stedet, hvor bilfabrikkerne trækker store, lodne kaniner op af hatten. Det gælder også Cadillac, som med konceptmodellen Escala, viser vejen for det amerikanske premium-mærkes design.

I modsætning til sedanen CT6, som Escala er baseret på, har den nye model en mere coupé-agtig afrunding og er 15 cm længere. De smalle forlygter og en markant bagende stikker af fra de nuværende modeller. Ifølge Cadillac byder modellen på ”en splittet personlighed”, da føreren har mulighed for at bruge hele tre supertynde og kurvede OLED-skærme, mens der er lagt op til fuldstændig afslapning på bagsædet. Det gælder også en ny type infotainment, som kan styres med håndbevægelser, ligesom det bl.a. er på vej i den faceliftede VW Golf.

Escala er for øvrigt spansk for ”skala”, men har intet at gøre med Cadillac Escalade, hvor den sidste stavelse er kappet af, selv om det virker mærkværdigt.

Den nye model, som bygger på samme baghjulstrukne platform som CT6-sedanen kan meget vel komme i produktion, hvis markedet er der. Den bygger på en ny 4,2 liters V8 med dobbelt turbolader. Cadillac har tidligere vist Ciel cabriolet i 2011 og Elmiraj coupé i 2013 på udstillingen.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her