*

Luksusbiler

Helt ny Rolls-Royce på vej

Rolls-Royce Phantom testes, inden den bliver lanceret i 2018.

Den nye Rolls-Royce er her spottet ved spanske Granada af en af avisens læsere, Lise Eriksen. Foto: Lise Eriksen

Alle tiders største Rolls-Royce, den enorme Phantom, står til at få en afløser, og den har en af avisens læsere netop spottet under test i det sydlige Spanien.

Lise Eriksen, der arbejder ved Granada, så den store bil ved en tankstation og var ikke sen til at tage billeder.

Tidligere i år annoncerede Rolls-Royce, at de vil erstatte Phantom, der har været solgt siden 2003, med en helt ny model i 2018.

Ny platform

Phantom vil blive udviklet på en ny aluminiumsplatform, der også skal danne basis for en kæmpe SUV, som får navnet Cullinan, og som skal konkurrere med bla. Bentleys nye Bentayga.

Evoque uden tag kan stadig køre i terræn: Men sælger Land Rover for meget ud?

Der er ingen oplysninger om, hvorvidt Rolls-Royce vil benytte lejligheden til at bruge den såkaldte downsizing-teknologi, altså mindre motorer med turbo, men de fleste brancheiagttagere forventer, at den kendte V12’er nok skal overleve i en eller anden form. I mellemtiden er efterspørgslen efter den eksisterende Phantom fortsat høj, og ifølge engelske Auto Express har forhandlere verden over bestilt ekstra af modellen, inden produktionen stopper til december.

Designevolution

Selv om billederne viser en forklædt prototype, er det tydeligt, at designet på den nye model ikke vil være en revolution, snarere en evolution af de kendte former. Men et nærstudie afslører, at bagenden ser ud til at blive mere coupé-agtig end før, mens vi også genkender hajfinneantennen fra BMW 7-serie, som også skal levere teknik til den nye brite.

Rolls-Royce var første nye model under ejerskabet af BMW. Foto: Rolls

I 1998 var det slut med britisk overherredømme i bilernes verden, da BMW overtog Rolls-Royce og revolutionerede butikken med tysk grundighed.

Luksusbil: Rolls-Royce åbner skandinavisk-forhandler

I dag er der en række forskellige Phantom-modeller, herunder Phantom med ekstra lang akselafstand, en coupé og den såkaldte Drophead, altså en cabriolet.

Som fordums Phantomer, Clouds og Shadows har den enorm akselafstand og forhjulene helt ude i den lange snude, der rummer en V12-motor på 6,75 liter.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her