Luksusbiler

Aston Martin med Formel 1-gener

Formel 1-teamet Red Bull og Aston Martin går sammen om at bygge 12-cylindret hypersportsvogn.

Sportsvognen med mindst 1.000 hk skal kunne anvendes til almindeligt gadebrug og give baghjul på bane. Foto: Aston Martin

Markedet for ekstreme sportsvogne med Formel 1-teknologi som McLaren P1 eller La Ferrari er langtfra mættet, og nu blander Aston Martin sig. Den engelske sportsvognsfabrik har nemlig indgået samarbejde med Formel 1-teamet Red Bull om at bygge en ny engelsk tosæders sportsvogn i den helt unikke elite.

»Det er en bil, som er skabt til at være fuldt anvendelig til gadebrug, men som samtidig kan præstere på en bane, som ingen anden gadebil nogensinde har gjort,« skriver Aston Martin i en pressemeddelelse.

Modellen, som har kodenavnet AM-RB 001, får en V12-motor på mindst 1.000 hk, og den skal bygges på Aston Martins fabrik i midtengelske Gaydon.

Det er i første omgang planen at producere 99-150 biler til gadebrug samt 25 ekstra eksemplarer til race på bane.

Linjerne på modellen, der bygges op i let karbonfiber, er kreeret af den succesfulde Formel 1-designer Marek Reichman. Den får forholdet 1:1, altså en hk per kg, og bliver meget let til bens.

Bugattis muskelsvulmende konceptbil viser fremtidens hypersportsvogn

Ifølge Aston Martins topchef, Andy Palmer, er ordrebogen allerede fuld på bilen, som stoppes med Formel 1-teknologi og ifølge fabrikken vil køre som en Le Mans-racer. Prisen ventes at ligge i nabolaget af en snes millioner kr. – uden danske afgifter. Produktionen gå i gang i 2018.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her