*

Luksusbiler

Denne fremtidens BMW kan det hele

Den dramatiske fremtidsvision BMW Vision Next 100 viser en bil, der både kan være en ”drivers car” og et rullende kontor.

BMW’s chefdesigner, Adrian van Hooydonk, har skabt en fremtidsvision i et dramatisk design, der ligner en coupé, men er lige så fleksibel som en forvandlingskugle. Fotos: BMW

Hvad gør du, hvis du lever af at skabe biler i den dyre ende, der har køreglæde som dna, mens verden er på vej mod selvkørende biler, der bare skal fragte dig fra A til B?

BMW har et bud, der er vist i anledning af, at mærket har rundet de 100 år og meget gerne vil være med de næste 100 år også.

Midlerne hedder smækkert premium-design og biler, der kan skræddersys til den enkelte og skifte karakter, så køretøjet det ene øjeblik er en køremaskine og det næste en rullende dagligstue eller et kontor. BMW Vision Next 100 omsætter tankerne, der ligger i en fremtid, der måske ikke er så fjern endda.

Interiøret, som her vises af BMW-bestyrelsesformand, Harald Krüger, kan ændre karakter, alt efter om føreren vil have en køreoplevelse, eller lader bilen køre selv.
Her er der udsigt til storbyer med langt flere mennesker end i dag, men også flere selvkørende biler.

»I fremtiden er der en ting, som der helt sikkert vil være mindre af, nemlig tid. Derfor vil connectivitet være overalt i folks liv, og det er her, vi ser nye muligheder for premium-mobilitet,« lyder det fra Harald Krüger, der er bestyrelsesformand for BMW.

Forvandlingskugle

Konceptbilen er gjort til et coupélignende køretøj, der kan tilpasses føreren helt. Her er lagt op til, at man i selv-køre-indstilling booster motoren og får anvist den hastighed, styrebevægelser og ideel-linjer, der gør køreoplevelsen så medrivende som muligt.

I den selvkørende indstilling forsvinder rat og midterkonsol, og sæderne drejes mod hinanden. Den opsætning er ikke urealistisk, mener Adrian van Hooydonk, chefdesigner hos BMW

»Hvis du som designer har evnen til at forestille dig noget, er det ikke urealistisk, at det bliver virkeligt,« siger han.

Instrumenteringen foregår med 3D-signaler, mens sensorer tillærer sig de ombordværendes vaner. BMW har vist, at mærket er langt fremme med nye typer interaktiv instrumentering, hvor funktionerne styres med håndbevægelser. Det blev vist på den store elektronikmesse i Las Vegas, hvor en i8 var udstyret med bevægelsesstyret betjening. Der er ingen oplysninger om motorbestykningen i konceptbilen.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her