Luksusbiler

Top 10 over verdens dyreste sportsvogne

Hvor dyr kan en sportsvogn egentlig blive? To mio. kr.? Let. Fem da – måske 10 mio. kr.? Verdens dyreste sportsvogne passerer faktisk let det runde beløb og langt mere endnu. Her er top-10-listen med priser, vi næppe tror mulige.

Verdens dyreste sportsvogn lige nu er Lamborghini Veneno Roadster. Den koster 31,2 mio. kr. Uden dansk afgift.

To af de rigtig dyre sportsvogne er Ferrari F12 Berlinetta og Lamborghini Aventador. Begge koster i omegnen af syv mio. kr. Komplet inklusive danske nummerplader og dermed inklusive registreringsafgift. Dyrt? I hvert fald mange penge, der kunne købe en pæn villa i mange byers bedste kvarterer.

Svensk guld – Koenigsegg One:1 til 10,4 mio. kr.

Antagelig ingen af de 10 dyreste kommer på danske nummerplader ...

Men syv mio. kr. inkl. registreringsafgift er for intet at regne mod priserne på verdens dyreste sportsvogne. Den ”billige”, den, der er nummer 10 på top-10 over de dyreste, koster nemlig 7,6 mio. kr. – og med en afgørende detalje, nemlig at de 7,6 mio. kr. for den fartgule Hennessey er prisen uden registreringsafgift. Med afgift og dermed danske nummerplader ville prisen være nærmere de 20 mio. kr. Ja, tyve.

Den næstdyreste Ferrari til gaden kommer her: LaFerrari hedder den. Pris 10,8 mio. kr.

Da antagelig ingen af de 10 dyreste nogensinde kommer på danske nummerplader, opgiver vi her priserne uden dansk registreringsafgift. Fra 7,6 mio. kr. for Hennessey til over 30 mio. kr. for den dyreste af de dyre – Lamborghini Veneno. Lad os i øvrigt lige lege med tanken, at en sådan skulle indregistreres her i landet: Pris noget nær 100 mio. kr. – antagelig inklusive levering og et sæt gulvmåtter.

Den danske bil på top-10-listen over de dyreste af de dyreste: Zenvo ST1 til 12,5 mio. kr.

Ferrari F60 America koster såmænd bare 17,3 mio. kr.

Bugatti Veyron Grand Sport Ettore koster 17,3 mio. kr.

Pagani Huayra er en italiensk superbil med Mercedes-power: 9,7 mio. kr.

Gammel Ferrari er endnu dyrere

Det grå guld
Gamle biler kan faktisk være endnu dyrere end nye. Her er to eksempler:
  • Ferrari 250 GTO – omkring 235 mio. kr.
  • Mercedes Grand Prix – omkring 210 mio. kr.

Og så kan biler i øvrigt blive meget dyrere. Bilerne på denne liste er nemlig alle biler i egentlig produktion beregnet til gadekørsel. Med andre ord: En bil som McLaren P1 GTR er ikke med på listen. P1 GTR er en af de trackday-biler, der er tænkt til dem, der ikke tænker på pengene.

Videre er der kun nye biler på netop denne topliste. Klassikere kan løbe op i langt større beløb. Således vil man kunne få cirka otte af den dyreste Lamborghini Veneno for det beløb, en Ferrari 250 GTO menes solgt for. Omkring 235 mio. kr. mener man, en helt bestemt lysegrøn 250 GTO er handlet til for ikke lang tid siden. ”Mener man”, fordi handlen er foregået mellem to private, hvorfor prisen ikke er offentliggjort. Til forskel fra salg på auktioner – her offentliggøres salgspriserne.

Lykan Hypersport er verdens næstdyreste med denne prisseddel: 23,6 mio. kr.

Verdens dyreste sportsvogne

1: Lamborghini Veneno: 31,2 mio. kr.
2: Lykan Hypersport: 23,6 mio. kr.
3: Ferrari F60 America: 17,3 mio. kr.
4: Bugatti Veyron Grand Sport Ettore: 17,3 mio. kr.
5: Zenvo ST1: 12,5 mio. kr.
6: Ferrari LaFerrari: 10,8 mio. kr.
7: Koenigsegg One:1: 10,4 mio. kr.
8: McLaren P1: 10,4 mio. kr.
9: Pagani Huayra: 9,7 mio. kr.
10: Hennessey Venom GT: 7,6 mio. kr.

McLaren P1, det ypperligste fra den engelske sportsvogns- og Formel 1-producent: 10,4 mio. kr.

Hennessey Venom GT med en pris på 7,6 mio. kr. er den billigste i dette felt. Fabrikken er baseret i Texas, men bilen bygges i England.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Husk at tale med djævlen

Hvis man kun hører sig selv og sine ligesindede, bliver man dummere og dummere for hver dag, der går.
Annonce
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Guide til ski i Grønland: Her er der skisæson både sommer og vinter
Skimæssigt kan Grønland næppe konkurrere med Norge eller Alperne, hvis man foretrækker gode anlæg, store løjper og barer med afterskiing. Til gengæld er naturen i Grønland vildere, og bjergene en stor udfordring. Vi viser vej til fire store skioplevelser. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere
Rådmand om budget på ældreområdet: »Jeg kan ikke få armene ned«​
I følge rådmand for Sundhed og Omsorg, Jette Skive (DF), har man ikke skullet sluge de helt store kameler på ældreområdet i kommunens budgetforlig for 2019, i betragtning af hvad man var blevet stillet i udsigt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her