Luksusbiler

Bilen, der selv laver te og afslapningsprogrammer til passagererne

Mercedes viser bud på den kommende store SUV fra ekstrem-mærket Maybach. Og den er langfra ordinær.

Alt er enormt på konceptet for den kommende store Maybach SUV. Designet er bestemt en smagssag. Foto: Maybach

Alt kan åbenbart lade sig gøre i Kina, hvor Mercedes nu har vist konceptet for en kommende sedanagtig SUV som en del af det superluksuriøse Maybach-undermærke. Den 5,2 meter lange monsterbil med en kølergrill på størrelse med en gitterlåge og hjul på enorme 24 tommer er døbt the Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury og er mildt sagt spektakulær.

Maybach

The Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury.

Bagsædet er det vigtigste i en sådan bil, der normalt vil blive kørt af en chauffør.

Der er to ultraluksuriøse sæder, der kan indstilles på alle måder, og udstillingsbilen er forsynet med et eksklusivt tesæt i midterkonsollen.

Den drives af en elmotor på 750 hk, der kan give bilen en topfart på 250 km/t., mens rækkevidden er over 500 km. Bilen kan oplades trådløst til 100 km kørsel på bare fem minutter.

Tesalon i bilen

Konceptbilen er vist på det store internationale motorshow i Beijing, og designet har ifølge Mercedes både tråde til vestlig og asiatisk kultur. Den retter sig dog åbenlyst mod netop det kinesiske marked, og det indvendige design med individuelle sæder i hvidt læder, store vaser og brug af ”magic wood” ibenholt er hentet fra traditionelle kinesiske traditioner.

Maybach-SUV’en er lagt an på at skulle køres af en chauffør, mens ejeren og passagerer kan slænge sig på bagsæderne i en kabine med masser af luft. Her er også et opvarmet område til tekande og kopper. Det sker ud fra den betragtning, at det giver indre ro og balance at kunne drikke te undervejs.

Interiøret er holdt i hvidt læder. Ved bagsæderne er blomstervase og udstyr til tenydelse.

Bilen har også indbygget Mercedes’ holistiske komfortsystem, der kombinerer massage, lyd, musik og dufte.

Det betyder bl.a., at bilen spiller musik i en bestemt stemning, der matcher ejerens aftalekalender, og planlægger ruterne efter det. Samtidig kan forskellige tesorter og afslapningsprogrammer indpasse sig efter, hvem bagsædepassagererne er.

Storskærme

Selv betjeningen er også gjort enkel og elegant med to store centrale 12,3 tommer skærme, som rummer de fleste informationer. Den viste konceptbil går ikke i produktion, som den ser ud. Men Maybach vil inden for nogle år lancere en med egne ord overdådig SUV.

Kæmpebilen på 5,2 meter er en slags klon mellem en sedan og en SUV. Foto: Maybach

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Viden
Kæmpe eksperiment skal øge unges interesse for naturvidenskab
35.000 skolebørn skal ud og finde bakterier i Danmark. Projektet roses for at ville øge unges interesse i naturvidenskab, men det får også kritik for kun at gavne Novozymes. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her