Annonce
Biler

Porsche 911's far er død

Manden bag Porsches legendariske 911-model er død, 76 år.

Ferdinand Alexander Porsche døde torsdag i Salzburg i Østrig, oplyser Porsche AG.

Han var barnebarn af den tyske bilfabrik Porsches grundlægger, men det var ham, der som leder af fabrikkens designafdeling i 1963 stod i spidsen for at udvikle den 911-model, som for alvor har slået Porsches navn fast blandt sportsvogn-elskere.

Siden har Porsche 911 - i efterhånden syv forskellige udgaver - været firmaets visitkort. Let genkendelig med sin skrånende taglinje, lange, lave kølerhjelm og fremtrædende forlygter.

Porsche 911 afløste firmaets første model, Porsche 356, og skulle egentlig have heddet 901. Men da Peugeot mente at have ret til alle bilnavne med 0 midt i nummeret, blev det ændret til 911, beretter nyhedsbureauet AP.

"Skaberen af Porsche 911 har grundlagt en designkultur i vores firma, som stadig i dag gør, at vores sportsvogne skiller sig ud," siger Porsches adm. direktør Matthias Müeller ifølge AP.

Eget designfirma

F.A., som Ferdinand Alexander Porsche blev kaldt, var barnebarn af Ferdinand Porsche, som grundlagte firmaet i 1930'erne, og søn af Ferry Porsche, som i en årrække var bestyrelsesformand.

Efter en årrække i familiefirmaet besluttede han og en bror i 1972 og dannede designformaet Porsche Design Management, som blandt andet har designet eksklusive ure, briller og kuglepenne.

Fra 1990-93 fungerede han desuden som formand for Porsche AG og var med til at styre firmaet gennem en større krise.

Han vil blive begravet ved en privat ceremoni i kapellet på Porschefamiliens ejendom i Zell am See i Østrig.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her