Annonce
Biler

Benzin og blåt blod

Bogen ”Kongelig køreglæde” med undertitlen ”med benzin og blåt blod i årerne” er en indbydende og velskrevet gennemgang af kongehusets biler gennem 100 år.

Kong Frederik IX sidder tydeligt stolt med armen ude af vinduet på sin nye Bentley S2 fotograferet i Dyrehaven i de tidlige 1960’ere. 18-årige kronprins Frederik stiger ind i sin nye Volvo 480ES. Prins Henrik står ung og rank ved en Citroën DS21 Pallas i 1968. Og prins Joachim kører sidelæns i en Ford Lotus Cortina under vore dages historiske baneløb.

Kongehuset har noget med biler

Vidste man det ikke i forvejen, kan man bladre igennem Martin Lunds nye bog, ”Kongelig køreglæde - med benzin og blåt blod i årerne”, en bog, der byder på andet og mere, end når sladderpressen berører emnet kongelige og biler.

Bogen beskriver kongehusets biler gennem 100 år. Lige siden prinsesse Marie kørte den første kongelige bil over brostenene på Amalienborg Slotsplads i 1907, har mere end 50 forskellige nøje udvalgte bilmærker stået for transporten af danske kongelige. På sin jagt efter de biler, som kongehuset har benyttet sig af gennem tiderne, har journalist og bilentusiast Martin Lund endevendt arkiver, talt med tidligere chauffører og deres familier og med tidligere og nuværende private ejere af kongehusets biler. Bogen indeholder også et eksklusivt interview med prins Joachim om biler, racerløb – og køreglæde. Meget nærværende virker et interview med Flemming Buhl, som har været chauffør for kongehuset siden 1971. Sikke’t liv, han har haft.

Længere tilbage i tiden følger vi prins Axel halvvejs op ad Marselisborgs havetrappe i hans Lancia Lamda, vi kører med feltmarskal Montgomery og kong Christian X gennem Københavns gader i kongens Cadillac og oplever højrestyrede Bentleys med kong Frederik IX og hans hustru dronning Ingrids skattede Jaguar.

Kongelig Køreglæde - Med benzin og blåt blod i årerne. Af Martin Lund. Forlaget Nautilus, www.forlagetnautilus.dk . Stort format, 168 sider, rigt illustreret. Pris 398 kr.

Læs også: Porsche på plakaten

null
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Så er der post…
Det er åbenbart rigtigt, som det lyder i Postmand Per-børnefilmene, at postbudene på landet kan så meget andet.

Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Æresoprejsning til agurken: Så forbløffende sund er den

Karen Lyager
Ja, agurken består mest af vand. Men de sidste 5 pct. er spækket med supersunde stoffer, som de fleste af os har hårdt brug for. Ikke mindst i en varm sommer.

Ny Porsche er næsten for perfekt

Topmodellen i den nye Porsche Cayenne har V8’er og turbo. Effekten er frygtindgydende, og bilen eksplosiv. Når man har vænnet sig til hurtigheden, sidder man dog tilbage og savner Porsche-fornemmelsen.
Annonce
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Æresoprejsning til agurken: Så forbløffende sund er den
Ja, agurken består mest af vand. Men de sidste 5 pct. er spækket med supersunde stoffer, som de fleste af os har hårdt brug for. Ikke mindst i en varm sommer. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her