Biler

Honda elbil vil vise personlighed

Det elektriske Honda EV Sports Concept viser, at elbiler godt kan have personlighed.

Det elektriske Honda EV Sports Concept har tråde til Honda S600 sportsvogn fra 1960’erne. Foto: Honda

Hvis du tror, at de mange nye, kommende elbiler nærmest lyser af klinisk kummefryserdesign, er der meget, som tyder på, at det går den modsatte vej. I hvert fald arbejder bilfabrikkerne ihærdigt på at give bilerne en vis personlighed.

Det elektriske Honda EV Sports Concept trækker med sine cirkelrunde forlygter en direkte linje til den klassiske Honda S600 sportsvogn fra 1960’erne. Den cocktail gjorde bilen omsværmet på Tokyo Motorshow.

Cool nyfortolkning

Det hele er nyfortolket på en ganske cool måde af 34-årige Makoto Harada, der står i spidsen for designet på EV Sports Concept. Han håber, at bilen kan bringe en slags intimitet ind i elbilverdenen.

Vi har som mennesker ikke ændret os. Det, der var smukt dengang, er det stadig i dag.
Makoto Harada, Honda-designer

»Jeg vil designe en bil, der ikke er for offensiv over for folk, men som er en partner til dem. Den bruger for eksempel kunstig intelligens for at opbygge en slags gensidigt forhold, når du kører på en snoet vej. Mens jeg på designfronten også vil bringe mennesket tættere på bilen. Jeg har arbejdet meget med ansigtsudtryk som ”neutral”, ”ikke vred” eller ”meget morsom,« siger Makoto Harada til Car Magazine.

Han mener, at de retroelementer fra 60’erne, der er i designet, lige så meget handler om tidløse elementer, der er lige så moderne i dag som for flere årtier siden.

Honda har tidligere vist Urban EV Concept, som formentlig bliver baghjulstrukket og får en rækkevidde på 250 km og bliver introduceret i Europa i 2019. Modellen, der på Frankfurt-udstillingen havde bagudhængslede døre, får dog formentlig nok mere almindelige døre i den produktionsparate udgave.

Det er endnu uklart, om og hvornår den sportslige variant kommer. Men det er nærliggende, at Honda vil udvide familien af de små charmerende elbiler.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Biler
Smart eller tudegrim? Ny koreansk crossover deler vandene
Hyundai går benhårdt efter at skille sig ud fra konkurrenterne i klassen for de små crossovere, og det må man sige, de gør med den nye Kona. Desværre er selve bilen et ganske gennemsnitligt produkt. 
Se flere
Fyld din bolig med stærke Wi-Fi-signaler
Måske skal du have en Mesh-router – i hvert fald hvis du har en stor bolig. Router-typen er det nye, hotte inden for trådløse netværk. Her hjælper vi dig med at sikre Wi-Fi ud i den fjerneste krog. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her