Biler

Høje biler skal være spydspids for MG

Det ikoniske britiske MG-mærke vil tilbage.

Den nye MG ZS er en bil på størrelse med Nissan Juke, som skal tiltrække et yngre publikum til mærket. Foto: MG

Der er stadig mange danske bilentusiaster med et svagt punkt for klassiske engelske sportsvogne, som får et drømmende udtryk i øjnene, når talen falder på modeller som MGA, MGB og MGC.

MG har nemlig i mange årtier nærmest været indbegrebet af engelsk køreglæde med lette, vævre og stilige sportsvogne. Modellerne tog dog allerede for mange år siden på i vægt, og herhjemme var det biler, som MG Maestro Turbo, der i 80’erne repræsenterede mærket med det kantede logo, men hvor selv de standardmonterede røde sikkerhedsseler ikke kunne skjule, at det var så som så med den britiske sjæl. MG endte da også med en bankerot for MG Rover i 2005. Men nu er mærket på vej tilbage i nye klæder. Kinesiske Nanjing Automobile Group, som købte rettighederne for et par år siden.

Små skridt

I forvejen har MG med små skridt forsøgt at få fodfæste på det gamle hjemmemarked med minibilen MG3 og den større MG6 sedan, der var baseret på den kinesiske Roewe 550, der hviler på den tudsegamle Rover 75. Og den kadence skal nu udvides med to crossover-modeller, der skal være spydspidser i en invasion af det europæiske kontinent i 2019.

Det gælder den Nissan Qashqai-store GS, som kom på banen sidste sommer, mens fabrikken netop har vist den mindre ZS, som matcher Nissan Juke. ZS-modellen, som skal sigte efter et yngre publikum end de andre modeller, byder bl.a. på mulighed for en moderne 1,0 liters turbobenzinmotor og Apple CarPlay.

MG, der har hovedsæde med design- og teknikcenter i Birmingham, mens produktionen foregår i Kina, har indtil videre sigtet efter et designsnit, der ligger i tråd med klassisk engelsk design.

Salget er dog gået langsomt; således blev der solgt få hundrede biler ved starten i 2009, mens det i år forventes at være på nogle få tusinde biler. Det europæiske brohoved bliver i Luxembourg.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Biler lige nu
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Camping 2018: Fire spørgsmål om campingtendenser
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere
Viden
Månen kan have huler, som mennesker kan bo i
Gamle lavarør kan gøre det nemmere at bosætte sig på Månen. Specielt nyopdagede grotter langt mod nord er spændende, fordi de kan rumme vand i form af is. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her