Annonce
Biler

Topløs Aston Martin til angreb

Den åbne Volante er seneste skud på Aston Martin DB11-familien. Den kommer med en 4,0 liters V8-motor på 503 hk.

Den nye Aston Martin DB11 Volante kan give luft i håret. Den klarer 0-100 km/t. på 4,1 sek. og har en topfart over 300 km/t. Foto: Aston Martin

Strømmen af nye modeller fortsætter hos Agent 007’s foretrukne leverandør af firmabiler. Således er Aston Martin nu klar med en åben version af den nye DB11 fra i fjor, der hos det engelske bilmærke hedder Volante.

I modsætning til coupéens V12-motor bestykkes cabrioleten i første omgang med en V8-motor på 4,0 liter, som yder 503 hk, der må antages at være tilstrækkeligt for de fleste opgaver, James Bond måtte blive udsat for. Det rækker til en acceleration 0-100 km/t. på 4,1 sek. og en topfart på over 300 km/t.

Ingeniørerne hos Aston Martin har forstærket vridningsstabiliteten i letvægtskarrosseriet, hvor der er brugt store mængder aluminium og kulfiber. Den dobbelte stofkaleche glider ned på 14 sek. og op på 16 af slagsen, hvilket kan ske ved hastigheder på op til 50 km/t. Fabrikken gør meget ud af at understrege, at kalechen er testet gennem 100.000 vejrcyklusser, hvilket svarer til 10 års brug under skiftende vejrlig.

Agent 007's bil skifter motor: Elektrisk Aston Martin tager form

De sportslige egenskaber er bl.a. skærpet med “limited-slip differential” og “dynamic torque vectoring”, som er med til at få bilen hurtigere rundt i sving, og som kan personificeres til den enkelte chaufførs ønsker ud over vej- og vejrforhold, mens kræfterne overføres med en ottetrins automatgearkasse.

Målet for Aston Martin er da også ifølge mærket at skabe den mest sportslige åbne bil.

»For mange af vore kunder, som endda har været med i generationer, har Volante-modellerne altid budt på noget særligt, nemlig en unik kombination af elegant stil, medfødte sportslige egenskaber og følelsesmæssig involvering, som løfter bilen over de andre åbne biler,« siger dr. Andy Palmer, som er topchef for Aston Martin.

Mulighederne for ekstrem luksus med personligt præg er selvfølgelige store. Standardudstyr er alcantaralæder-interiør, men ellers er der 70 forskellige kombinationsmuligheder, der omfatter syv forskellige 20 tommers aluminiumsfælge, fire forskellige farver på bremsekalibrene og 11 udstyrs-optioner, der strækker sig fra en automatisk parkeringspilot over garagedørs-automatik til paraplyholder.

Danske priser kendes ikke, men på hjemmemarkedet i England begynder modellen fra 159.900 pund eller 1.318.000 kr. uden danske afgifter.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her