*

Biler

Showstopper: Lille Honda vækker enorm opmærksomhed

Den ligner en mellemting mellem en første generation Civic og en første generation VW Golf GTI.

Honda Urban EV Concept blev præsenteret på biludstillingen i Frankfurt og overgik stort set alle de andre biler med sit retrodesign. Foto: Honda

Ingen biludstilling uden stjerner. Også på bilshowet i Frankfurt står der biler på podierne, der synes skabt til spotlyset.

Modeller, der forfører med særligt velskabte former og sætter turbo på bildrømmene. Mange af dem er SUV’er, men en bil skiller sig ud.

Mindre kan nemlig også gøre det. Honda kommer alle os fattige funktionærer til undsætning med den lille Honda Urban EV Concept, der ud over at være en elbil, der kommer på markedet i 2019, har et design, der fik de fleste besøgende til at spærre øjnene op.

Mest af alt ligner den en mellemting mellem en første generation Civic og en første generation VW Golf GTI, og det er bestemt positivt ment. Det er en meget kompakt bil – kortere end de sædvanlige minibiler, men alligevel med fornuftig plads til fire personer, lover Honda.

I showbilen er der et bredt bænkesæde – som i 1960’ernes amerikanske muskelbiler – og instrumenteringen domineres af en betjeningsskærm, der næsten er lige så bred som selve bilen.

Mellem forlygterne er der et display, der kan hilse på de øvrige trafikanter. Under alle omstændigheder bliver det en Honda med et stærkt design – noget, som har været savnet længe fra den kant.

Til gengæld oplyser fabrikken intet om teknikken, ud over at der er tale om en elbil. Dog skulle hele platformen være ny og dedikeret til fabrikkens kommende elbiler.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu

Kronik: Forandring fryder slet ikke i julen

Også vi moderne såkaldte supermennesker, der kan det hele og lidt til, må bøje os – bare en smule – og bede om, at det nye, som julen har at bringe, må komme til os og nå os.
Annonce
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her