*

Biler

Aggressiv Megane udfordrer i GTI-klassen

Renault klar med den nye Megane RS, der byder på firehjulsstyring og 280 hk, men også kommer i en Trophy-version med 300 hk.

Den heftige Renault Megane RS er aggressiv og en trackday-bil på alle fronter. Foto: Renault

Den ser ond ud, som den står her i spotlyset på IAA-messen i Frankfurt mellem mere skikkelige bybiler og familieflyttere. Og det er den også.

Den nye Renault Megane RS lader nemlig op til fornyet dyst i GTI-klassen, hvor den med sin supersport-opsætning og 280 hk udfordrer konkurrenter som bl.a. Seat Leon Cupra R og Honda Civic Type R.

Helt ny motor

Under huden har teknikerne smidt den gamle 2,0 liters motor ud og erstattet den med den 1,8 liters sag med turbo, der også ligger i den nye Alpine. Det er en motor, som endda hidses op til 300 hk, når den mere hardcore RS Trophy-model kommer om et år. Føreren kan i alle tilfælde sætte bilen op i de fem indstillinger, der hedder Komfort, Normal, Sport, Race eller Perso, hvor man i den sidste indstilling kan personificere opsætningen.

Modellen har firehjulsstyring, et sportsligt Torsen-differentiale samt en bredere og sportstunet undervogn med hydraulisk bevægelsesstop, der sikrer stabilitet i karosseriet og er hentet fra motorsporten. Det gælder også et system, der kan registrere kørerens præstationsdata, som også kan optages på video.

Bucket-sæder i alcantara og masser af aludetaljer i kabinen er selvfølgelig standard sammen med en digital instrumentering inden døre, mens de ydre rammer bl.a. byder på Formel 1-inspirerede frontspoilere i en hardcore gunmetal-lakering og specialfælge i 18 eller 19 tommer.

Danske priser eller tidspunkt for introduktion kendes ikke. Der har dog ikke været tradition for, at den danske importør har haft RS-modellerne på programmet.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu

Kronik: Forandring fryder slet ikke i julen

Også vi moderne såkaldte supermennesker, der kan det hele og lidt til, må bøje os – bare en smule – og bede om, at det nye, som julen har at bringe, må komme til os og nå os.
Annonce
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her