Annonce
Biler

Jagten går på den perfekte bil til jægeren

En rigtig jæger skal selvfølgelig have en bil, der er helt specialiseret til jagtturen.

Jan Thybo på billedet har skabt en Ford Edge ”Hunter Edition”. Foto: Privat

En rigtig jæger skal da have en bil dedikeret til formålet. Et vogntøj, der kan rumme våben på forsvarlig vis, og som selvfølgelig skiller sig markant ud.

Sidst vi hørte om en specialbygget bil til jægere, var for et par år siden, da den danske VW-importør lancerede Volkswagen Amarok Hunters Edition, og nu har en dansk bilmand skabt endnu et dedikeret køretøj i form af en Ford Edge ”Hunter Edition”. Det er Jan Thybo, indehaver af Bilhuset Thybo i Bred på Fyn, der har fået ombygget den store SUV, så den bl.a. giver mulighed for sikker opbevaring af våben, når han drager på jagt.

Med køleboksen har mad og drikke de rette temperaturer, når vildtet er skudt, og frokosten skal nydes.

»Som jæger har du et ansvar for sikker opbevaring af dine våben under transport. Overholder du ikke loven og eksempelvis er udsat for tyveri, så har du overtrådt våbenloven, og du får inddraget din våbentilladelse,« siger Jan Thybo.

Haarby Karosseri har stået for ombygningen af Jan Thybos bil, og man er gået planken ud og har i samarbejde med Dometic, som er specialiseret i udstyr til auto- og caravanbranchen, udviklet løsninger, hvor en køleboks integreres og tilkobles bilens elsystem. Komfort er også en vigtig faktor, når jægeren drager af sted. Med køleboksen har mad og drikke de rette temperaturer, når vildtet er skudt, og frokosten skal nydes.

Vigtigt at aflåse

Aflåst opbevaring af våben i bilen er dog helt afgørende – først og fremmest risikerer jægeren at miste sit jagttegn og sin våbentilladelse, hvis bundstykkerne ikke er fjernet fra selve våbenet. Derudover er jægernes våben desværre et yndet mål for tyve, der har blik for riflernes værdi.

Hos Haarby Karosseri, som har stået for ombygningen af Jan Thybos bil, oplever man, at der kommer flere og flere jægere med særlige idéer og ønsker til indretning af deres biler:

»I finanskriseårene var der stille, når det gjaldt bestillingen af de store og mere eksklusive biler, men nu oplever vi igen, at der er mange bilentusiaster, som kommer med særlige ønsker – heriblandt bilglade jægere, der gerne vil fremvise noget, som skiller sig ud, når de parkerer bilen ved skovkanten, siger Marc Larsen, direktør ved Haarby Karosseri.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her