Annonce
Biler

Ny topløs McLaren-model

Hils på den fjerde model i McLarens i-serie: 570S Spider, der kan klare 315 km/t. med foldetaget nede og 328 km/t., når det er oppe.

Den nye McLaren 570 S Spider er den tredje model i 570-familien. Hardtoppen åbnes eller lukkes på 15 sek. Fotos: McLaren

Det er ikke hver dag, at der kommer en ny model fra superbilsproducenten McLaren på gaden. Og slet ikke en topløs model.

Men det sker nu, hvor det engelske firma udvider paletten med den nye 570S Spider, der har foldbar hardtop efter samme opskrift som i 650S- and 675LT Spider-modellerne. Det er et tag, der kan køre op eller i på 15 sek. ved en hastighed på op til 40 km/t.

570 S Spider er den fjerde model i i-serien, som følger 540 C coupé, 570 S Coupé og 570 GT. Modellen er bestykket med en potent 3,8 liters V8-motor fra McLaren med dobbelt turbolader.

Den byder på 570 hk og et moment på 600 Nm, hvilket betyder, at den kan klare 0-100 km/t. på 3,2 sek. og til 200 km/t. på 9,6 sek. Med taget oppe er topfarten 328 km/t., mens den er 315 km/t. med hardtoppen nede.

Værdierne klares med et pænt vægtforhold på 419 hk per ton, mens det teoretiske forbrug er 9,3 km/l. Men mon det holder i praksis?

V8-motoren på 570 hk giver en topfart på 328 km/t. med taget oppe og 315 km/t. med åben top.

Opsætningen byder på tre køreindstillinger: nemlig Normal, Sport og Bane, som også påvirker undervognens hårdhed. Mens bremser med keramiske skiver sørger for en effektiv nedbremsning på bilen, der har vejgreb med specielt udviklede letvægtsfælge med 225/35/19 dæk for og 285/35/20 bag.

Undervejs kan de ombordværende glæde sig over, at modellen da også har et specielt lydsystem, som kan lede det sprøde motorsoundtrack forstærket ind til nydelse i kabinen.

Håndbyggede biler

Indendørs byder McLaren 570 S Spider på en blanding af high tech og luksus. Her går bl.a. en digital instrumentering med 10 tommers TFT-skærm og en syv tommers berøringsskærm i spænd med nænsomt forarbejdede materialer på instrumentbord og sæder.

Letvægtssæderne, som selvfølgelig er støbt i karbonfibermateriale, kan fås betrukket med nappalæder eller alcantara.

Indendørs byder Spideren på digital instrumentering og håndsyet læder. Her vist i en højrestyret version.

Hver model bliver håndbygget på fabrikken i engelske Woking, hvor folkene fra McLaren lover, at modellen har samme dynamiske superbilsegenskaber som de andre modeller fra mærket. Og ifølge Mike Fleritt, der er chef hos McLaren Automotive, er den nærmest ”folkelig”.

»McLaren 570 Spider bliver den mest opnåelige McLaren Spider til dato og tilføjer en ny dimension til McLaren-bilerne. Dette er en åben bil uden kompromis; dens centermotor og karrosseri i karbonfiber garanterer de samme spændende og dynamiske egenskaber og kørerengagement, som der er i en 570 S Coupé – tilføjet den begejstring, der er ved at køre i en åben bil,« lyder det fra Mike Fleritt.

Med en pris på omkring 1,4 mio. kr. uden danske afgifter bliver den dog stadig en bil for de få.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Dette er den virkelige bankskandale

Mangelfuld kontrol i kombination med potentielt kriminelle medarbejdere er en invitation til at efterprøve ”Murphys Love”, og Danske Bank har i denne sag krydset stort set alle.
Annonce
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Punjab skiller sig ud i Indien: Her kan man godt lide alkohol og kød i maden
Nye visumregler har gjort Indien mere tilgængeligt, og 1. oktober har Air India etårs jubilæum på deres direkte flyvning mellem København og Delhi. Herfra kan man rejse til Punjab ved den pakistanske grænse. 
Se flere
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere
Punjab skiller sig ud i Indien: Her kan man godt lide alkohol og kød i maden
Nye visumregler har gjort Indien mere tilgængeligt, og 1. oktober har Air India etårs jubilæum på deres direkte flyvning mellem København og Delhi. Herfra kan man rejse til Punjab ved den pakistanske grænse. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her