Annonce
Biler

Den mest ekstreme Rolls-Royce

Den håndbyggede Rolls-Royce Sweptail er en af de mest ekstreme luksusbiler til dato.

Den ekstreme Rolls-Royce har fået ændret karosseriet med hale, der har inspiration fra modellerne med rødder i de glade 1920’ere. Foto: Rolls-Royce

Den franske solkonge har ikke levet forgæves. Men selv Ludvig XIV ville formentlig blegne ved synet af den ekstreme Rolls-Royce Sweptail, som netop er vist på Concorso d’Eleganza, der som eksklusiv motorbegivenhed ved den italienske Como Sø har udviklet sig til et af de mest prestigefyldte udstillingsvinduer, når bilfabrikkerne skal præsentere kostbare kreationer.

Indendørs er der håndsyede kufferter, som matcher præcist til designet.

Det gælder i særdeleshed den tosæders Sweptail, der har fået skabt en hale af en bagende, inspireret af modellerne fra de glade 1920’ere og 1930’ere, og som i sin grundform minder om en elegant yacht. Den er bestilt og custommade til en kunde og er gået langt videre end de andre modeller, som ellers også er personligt håndbyggede efter ønske. Med en pris, som den internationale motorpresse skriver ligger omkring 10 mio. pund, eller 85 mio. danske kr. uden afgifter, skal der også være noget ekstra for pengene. Det gælder bl.a. det store glastag, som skulle være et af de mest komplekse, der nogensinde er bygget på en bil, men også den massive kølergrill i aluminium, der er poleret op til en overfladefinish som et spejl, og som er den endnu største set på en Rolls-Royce.

Alt i træ

Modellen, der tager udgangspunkt i en Phantom Coupé, har et helt nydesignet, minimalistisk instrumentbord. Her dominerer ædle materialer som poleret Macassar-Ebony træ, Paldao-træ med åbne porer samt Moccasin-læder og Dark Spice-læder Her er også skabt et centralt Rolls-Royce-ur af tynde skiver Madagaskar-træ med titaniumvisere. Indendørs er der håndsyede kufferter, som matcher præcist til designet, mens der i halen er holdere med plads til glas og et par flasker af ejerens yndlingsvin.

En Phantom Coupé er normalt drevet af en 6,75 liters V12-motor på 459 hk. Men det vides ikke, om der også er optimeret på denne front.

Det vides heller ikke, hvem køberen er. Men selv om vedkommende ønsker at være anonym, bliver det svært at føre sig diskret frem.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Spionchef: Danmarks nye cybervåben kan lamme fjendens systemer

Danmark skal med et arsenal af nye, hemmelige cybervåben være med helt »ude i den skarpe ende« på Nato-missioner, når de nye våben næste år tages i brug, siger chefen for Forsvarets Efterretningstjeneste, Lars Findsen, i et interview med Jyllands-Posten. Han erkender, at de nye våben kan medføre civile tab.
Annonce
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her