*

Biler

Hestekræfterne slippes løs i de aarhusianske gader

Legends of Speed, der byder på ikoniske racerbiler som March 86G og Lola T93-Ferrari fra Le Mans og Formel 1, skal løfte Classic Race Aarhus yderligere.

Den 12-cylindrede Lola T 93 Ferrari med 710 hk er med, når legendariske Le Mans- og Formel 1-racere kan opleves i Legends of Speed. Det er løbets hurtigste bil. Topfarten er 350 km/t. , og den kan komme op på 260 km/t. i Aarhus. Foto: Kaare Bak

Det bliver nærmest bilsportslige hitlister på hjul, som ruller på den naturskønne bane omkring Mindeparken i Aarhus, når der 19.-21. maj igen er Classic Race Aarhus.

Under titlen Legends of Speed vil nogle af de mest ikoniske racere fra Le Mans og Formel 1 nemlig køre opvisningsløb.

Det betyder, at publikum vil kunne se biler som March 86G, Aston Martin DB9 samt Lola T162 med hele 712 hk. Men der er også en kopi af den klassiske Mercedes 300 SLR fra 1955 på banen. Legends of Speed er et af de nyeste tiltag i det store motorsportsarrangement, hvor arrangørerne i år forventer at tangere sidste års rekord på 40.000 gæster.

Aarhus bliver omdannet til en lokal udgave af Monaco med banen omkring Mindeparken. Foto: Torben Hrab.

Den tredages event, som hvert år har et slogan, er i år meget optimistisk døbt ”Det bedste sportslige år nogensinde”.

»Det bliver et motorsportsligt overflødighedshorn. Især Legends of Speed med en kombination af Formel 1-biler og Le Mans-racere bliver uhyre interessant,« siger Mike Legarth, som er direktør for Classic Race Aarhus.

Prinsen er med

Arrangørerne har også meget at have sloganet i. Ud over deciderede motorsportsafdelinger samt opvisning i klasser som den såkaldte 65-klasse, hvor prins Joachim deltager med sin Lotus Ford Cortina, årgang 1965, og den nyere 76- til 80’er-klasse med bl.a. biler som Chevrolet Camaro og Corvette vil der i år være noget for fans af Youngtimere fra 1980’erne. Den tyske DTM Classic-kongeklasse (Deutsche Tourenwagen Classic), som havde sin storhedstid fra midten af 1980’erne og i starten af 1990’erne, hvor den trak millioner af tv-seere – hvor af mange hoppede med herhjemme – kører nemlig for første gang en afdeling i Danmark, hvilket altså bliver Aarhus. Her kan man savle over 80’er-drømmebiler som BMW M3, Mercedes 190, Alfa Romeo 155 og Audi V8.

Oven i hatten kommer en af datidens legender i netop den klasse, nemlig racerkøreren Kurt Thiim, til at køre i Smilets By.

En Mercedes 190 Evo, som her er ført af Kurt Thiim, var et af 80’ernes ikoner og kan genses. Foto: TWC

De tyske racere følges af den vægtigste danske klasse, nemlig DTC, hvor kørere som bl.a. Chris Nissen og Jan Magnussen ruller sig ud, samt opkoblingen DST.

Gamle motorcykler

Som noget nyt i år får de klassiske motorcykler deres helt egen del af showet. Det bliver både med showrace og et stort udstillingsområde med motorcykler tilbage fra 1940’erne.

Classic Race Aarhus
  • Foregår i weekenden 19.-21. maj i og omkring Mindeparken i Aarhus.
  • Her er der både opvisningsløb og deciderede løbsafdelinger på den 2,6 km lange bane.
  • Der foregår aktiviteter alle dagene. Som noget nyt får motorcyklerne mere plads til udstilling og opvisning.
  • På Goodlook Street er entusiaster med køretøjer og dress fra det sidste århundrede, mens der også er en række aktiviteter for børn. Arrangørerne forventer 40.000 gæster.

Samtidig satser folkene bag endnu mere på oplevelser, der har tråde til den legendariske Goodwood Revival-festival i England samt Goodwood Festival of Speed. Det sker på Goodlook Street, hvor der ikke alene er klassiske biler, men også tidstypiske dress fra England i starten og midten af sidste århundrede.

Mens en bilauktion med sjældenheder i international topklasse var en af attraktionerne i fjor, er en decideret bilauktion dog ude af programmet i år.

»Auktionen var et spændende tiltag. Men ikke en del af vores dna. Vi skal også forny os. Derfor prøver vi noget andet i år,« siger Mike Legarth.

Campen Auktioner har dog oprettet en auktion med en række klassiske biler og racere, der foregår sideløbende med og under arrangementet. Bilerne står ved de folk, der ejer dem. Det gælder også de racere, som er med ved løbet og altså kan besigtiges i pitten.

Det forventes, at omkring en femtedel af kørerne vil være udlændinge, mens andelen af gæster fra udlandet også er pæn, men dog er noget lavere.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her