Biler

Her kommer verdens hurtigste SUV

Toyota bryster sig af at have sat fartrekord i en Land Speed Cruiser, der med 370 km/t. er verdens hurtigste SUV.

Den hurtigste Landcruiser har en 5,7 liters V8- motor, som yder hele 2.000 hk. Men så kan den også løbe 370 km/t. Foto: Toyota

Det måtte jo komme; jagten på titlen som verdens hurtigste SUV.

Med et marked for de høje biler, som boomer i disse år, satser bilfabrikkerne nu på, at SUV’er og crossovere skal kunne det samme i mange af de discipliner, hvor såkaldt almindelige personbiler har gjort sig gældende længe.

Bilen, som er peppet op til 2.000 hk og er døbt Land Speed Cruiser, nåede farten på en militær luftbase i den amerikanske Mojave-ørken.

Det gælder også, når vi taler om hastighed, hvor ellers snusfornuftige Toyota slår et slag i bolledejen med en særdeles opgraderet version af den store Land Cruiser, der i et rekordforsøg med en topfart på over 370 km/t. nu har den uofficielle titel som verdens hurtigste af slagsen.

2.000 hk

Bilen, som er peppet op til 2.000 hk og er døbt Land Speed Cruiser, nåede farten på en militær luftbase i den amerikanske Mojave-ørken i Californien, hvor racerkøreren Craig Stanton sad bag rattet. Udgangspunktet er en Land Speed Cruiser, som blev præsenteret på den store amerikanske SEMA-tilbehørsmesse i fjor, og som bygges på ordre.

Den er bestykket med en 5,7 liters V8-motor, som Toyotas teknikere har opgraderet yderligere med bl.a. to basketballstore Garret-turboladere, som kan give et overboost og altså få bilen op i så ekstreme hastigheder. Med i pakken er ekstra opstrammet undervogn og specialdæk fra Michelin.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Biler lige nu
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Campingtendenser 2018: Vi skal lære at sige glamping
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Den klassiske Volvo stationcar er tilbage
Har du savnet den ikoniske store svenske stationcar med plads til det hele, så er der håb forude. Til august er Volvo klar med en ny V60, der er større end den gamle V70. 
Se flere
Hold computeren sund: Undgå at hente disse programmer
Er din computer langsom, så hold dig fra at hente diverse optimeringsprogrammer, lyder rådet fra computerekspert. De har alligevel ingen virkning, siger han. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her