Biler

Her er Opels Qashqai-konkurrent

Den nye Grandland X skal bane vejen for Opel i en bilklasse, som boomer i disse år.

Den nye Opel Grandland X repræsenterer et nyt, stilrent Opel-design. Modellen vil også kunne fås med tofarvet lakering. Fotos: Opel

Elegant og med en pæn portion X-faktor. Sådan kan de første indtryk af den nye Opel Grandland X beskrives. Modellen, som er Opels bud i den mellemstore crossover-klasse, hvor ikonet Nissan Qashqai regerer, er netop vist med en stribe billeder som optakt til, at den lanceres herhjemme til november.

Grandland X
  • Grandland X måler 4.477 mm i længden, 1.844 mm i bredden, 1.636 mm i højden, og akselafstanden er 267,5 cm.
  • Bilen er udviklet fælles med Peugeot 3008.
  • Motorprogrammet er endnu ikke offentliggjort.
  • Dansk premiere til november.

Den 4,48 meter lange Opel, som er søstermodel til Peugeot 3008, lander dog også i et minefelt, hvor alle bilfabrikkerne i disse år satser stort.

Det er nemlig her, hvor der kan tjenes gode penge, og fabrikkerne nærmest kan genopfinde sig selv, fordi de høje biler giver mulighed for at lægge et helt nyt karrosserisnit og skabe et nyt designsprog for et mærke. I tørre tal er markedsandelen for de høje biler da også vokset fra syv pct. af det europæiske salg af personbiler i 2010 til 20 pct. i dag, og den stiger fortsat. Grandland X, der er 20 cm længere end sine mindre søskende, Opel-modellerne Crossland X og Mokka X, er da heller ingen undtagelse.

Modellen kommer med mulighed for hele pakken af komfort- og sikkerhedsudstyr, som bl.a. automatisk nødbremse, som registrerer forgængere, adaptiv fartpilot, 360 graders kamera, ergonomiske EGR-sæder, varme i bagsæderne, fodbetjent bagklap, intelligente full LED-forlygter, trådløs opladning af telefonen og meget andet. Grandland X får også mulighed for en terrænfunktion, hvor bilen med automatgear kan indstille kraftfordeling til sne, mudder, sand eller våde overflader.

Som en del af mærkets nye signatur vil Grandland X også kunne fås med tofarvet lakering, hvor taget har en anden farve end resten af bilen. Inden døre er der lagt op til en helt naturlig, intuitiv betjening med en stor central skærm, en instrumentering, der er drejet mod føreren, samt en opdeling af betjening og kontakter i tre rækker til henholdsvis infotainment, klimastyring samt bilens opsætning. Med 2,68 meter mellem akslerne og et bagagerum, der byder på 514 liter med bagsædet oppe, er der pænt med plads i Grandland X.

Med en længde på 4,48 meter placerer modellen sig lunt i den mellemstore crossover-klasse.

Kabinen er bygget op omkring en central storskærm. Teknikken deles med Peugeot 3008.

Motorprogrammet er endnu ikke offentliggjort, men forventes at blive en kombination af Opel- og PSA-motorer.

Danske priser eller udstyr kendes endnu ikke.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her