Annonce
Biler

Rolls-Royce går nye veje

Den høje Rolls-Royce Cullinan SUV bygger på platform-en for den næste Phantom og ventes på gaden i 2018.

Den nye høje Rolls-Ryce har klare træk med modeller som Ghost og Wraith, men bygger på en forkortet udgave af letvægtsplatformen fra den kommende Phamtom. Foto: Rolls-Royce

Når hele verden nærmest skriger på høje SUV-modeller, skal de absolutte topmærker da også være med. Det gælder helt bestemt også hos Rolls-Royce, som nu viser de første tilslørede billeder af mærkets kommende SUV-model, der er døbt Cullinan.

Konturerne viser en model, der har klart forbillede i de mindste Ghost, Dawn og Wraith-modeller, hvor den sidste, der er en coupé og i høj grad lægger op til, at det er føreren selv, og ikke en chauffør, der sidder bag rattet, er blevet en bestseller hos nobelmærket.

SUV-modellen fra Rolls-Royce skal bl.a. konkurrere med Bentley Bentayga og Larborghini Urus. Foto: Rolls-Royce

12 cylindre en selvfølge

Den nye SUV udvikles sideløbende med en afløser for den monstrøse Phantom. Og den får samme platform som superlimousinen, men angiveligt i en kortere version.

Luksusbil: Rolls-Royce åbner skandinavisk-forhandler

Motoriseringen er der dog ingen tvivl om; en Rolls-Royce er altid 12-cylindret. Her peger iagttagere på den 6,6 liters motor fra Ghost, der nok vil få et boost mere, så den kommer over de 600 hk. Til sammenligning byder Wraith på 632 hk som den hidtil mest kraftfulde Rolls-Royce.

Firehjulstræk

Den nye model vil dog også få firehjulstræk, og bilen testes i øjeblikket i områderne omkring polarcirklen, før turen til næste år går til Mellemøsten, hvor en række af de fremtidige kunder også findes.

Indendøre vil der helt i mærkets ånd være masser af ædelt træ, tykt læder og poleret messing, og der vil selvfølgelig være mulighed for ”Bespoke”-modeller, der er skræddersyet helt efter personlige ønsker. For eksempel med træindlæg fra træer i ejernes egen indkørsel, som det tidligere er set.

Ædel diamant

Hvis du undrer dig over navnet Cullinan, refererer det til en af de største og mest værdifulde diamanter, der er fundet.

Modellen, der bl.a. skal konkurrere mod ædle biler som Bentley Bentayga og Lamborghini Urus, ventes på markedet i 2018.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her