Annonce
Biler

Pas på de billige efterligninger af LED-lys

H7-retrofit-pærer, som efterligner LED-lys, er ikke alene ulovlige på offentlig vej, de lyser også utroligt ringe.

Det hvide lys, som er kendt fra biler med full-LED-lygter som i denne Seat Leon lokker. H7 LED-lygterne, som ligner, er dog ringe. Foto: Jens Overgaard

Det lyder lokkende at montere de nye LED-retrofit-pærer, der har et hvidt lys som de rigtige full LED-lygter og kan sættes direkte ind i fatningen til en almindelig H7-forlygtepære.

Men lad være. En ting er, at pærerne, som er lovlige at købe, men ulovlige at bruge på offentlig vej, altså slet ikke er tilladte at bruge. Noget andet er, at de på alle måder lyser ringe. Det viser en uafhængig undersøgelse, overvåget af journalister, som er lavet i Philips laboratorier i tyske Aachen, hvor man også har testet almindelige H7-pærer, og Xenon-pærer. LED-retrofit ender som de ringeste.

»Hvis de ikke blænder, så lyser de et forkert sted. En havde så ringe lysstyrke, at man nærmest ikke kunne se lyset på bilen,« siger Anders Grøndahl, der er business development manager hos Philips. Selv den bedste pære lå under minimumskravene og ville betyde, at bilen skulle kasseres til syn. Den halve snes, som er testet, er pærer, som typisk sælges fra tilbehørsbutikkerne i kit fra omkring 1.000 kr., men priserne kan gå ned til 600 kr.

Hos FDM har Jørgen Jørgensen, der er konsulent i den tekniske rådgivning ikke fået tilbagemeldinger på pærerne. Men rådet herfra er meget klart.

»Vores råd er: Køb de pærer, som er bestemt for bilen,« siger Jørgen Jørgensen. Det vil sige almindelige H7- eller H4-pærer, hvor de anerkendte producenter også har pærer med mere blus på som Osram Nightbreaker eller Philips X-treme Vision, der kan anbefales, frem for de såkaldte longlifepærer.

Hvis det er udseendet, du går efter, findes der pærer, som bl.a. udsender blå lys a la Xenon-lygter. Der findes også Xenon-eftermonteringssæt. Men de er ulovlige, bl.a. fordi Xenon-lys arbejder med højspænding, niveauregulering og lygtervasker, som er meget svært at eftermontere. De testede pærer er af fabrikaterne Everlight, Ebay Finland, DX.com, Xtec, Super Car LED lamp og Award Swedol.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Kronik: Ungarn er fremtidens Europa

Kasper Støvring
Hvis EU fortsat intet gør for at løse flygtningekrisen og den politiske krise, kan Ungarn komme til at stå som billedet på fremtidens Europa, som flere vil lade sig inspirere af.
Annonce
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Bolig
Danskernes design: Vi eksperimenterer på badeværelset, men køkkenet skal stadig være hvidt
Individualitet, farver og sanselighed er blandt nøgleordene, når blikket kastes på de nye køkkener og badeværelser. Det individuelle præg er centralt, ligesom behovet for at nyde materialer og design fylder. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her