*

Biler

Ny Fiat får kritik får for sikkerheden

Nødbremsen på Fiat Tipo dumper ved test. Selve bilen får kun tre stjerner i grundudgaven.

Fiat Tipo skuffer ved Euro NCAP-test, hvor den kun får tre stjerner i grundudgaven og fire med sikkerhedspakke. Foto: Euro NCAP

Det er sjældent, Euro NCAP er ude med riven for en automatisk nødbremse, der ikke virker godt nok. Men det er tilfældet for sikkerhedssystemet i den nye Fiat Tipo, der ligger i den tunge ende med henholdsvis tre og fire Euro NCAP-stjerner ud af de fem mulige, når bilen testes uden og med elektronisk sikkerhedspakke.

»Sikkerhedsmæssigt er det svært ikke at være skuffet over Fiat Tipo. At den i grundudgaven mangler alle de sikkerhedssystemer, der i mere eller mindre grad er standard i nye biler, er ikke godt nok. At den automatiske nødbremse, som skal tilkøbes, heller ikke virker godt nok ved bykørsel og dumpede testen, dur heller ikke,« siger FDM’s medlem i Euro NCAP, Søren W. Rasmussen.

Milepæle i bilsikkerhed: Nu kan du køre bil uden livet som indsats

Det er ifølge importøren endnu ikke afklaret, om den automatiske nødbremse bliver standard på alle modeller eller skal tilkøbes for den nye Fiat Tipo, der lanceres som hatchback og stationcar i starten af 2017.

»Den automatiske nødbremse er med i vores overvejelser. Men vi må også konstatere, at vi er i en prisklasse, hvor konkurrencen er stenhård,« siger Steffen Holm, pressechef hos Fiat.

Fiat undersøger nu nærmere vedrørende nødbremsen, og hvis der kan gøres noget ved problemet, vil det være opgraderede versioner, som kommer til Danmark.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her