Annonce
Biler

Til teater og trackdays i åben Porsche

Bilejerskab: Freddie Eriksen er bidt af Porsche og nyder sin 911 Cabriolet som hverdagsbil i sommerhalvåret.

Freddie Eriksen med sin røde og sjældne Porsche 911 RSR 3,0, som har fået en æresplads inde i arbejdsværelset. Foto: Michael Hansen

Det er ikke alle, der er så vilde med biler, at de har et eksemplar stående i deres arbejdsværelse.

Men det har Freddie Eriksen, som kan nyde synet af sin røde Porsche 911 RSR 3,0 fra 1974 fra lænestolen. Racermodellen med 335 hk går om sommeren i spænd med en åben 911 Cabriolet fra 1985 med tilstrækkelige 231 hk, og som Freddie Eriksen bruger til hverdagsbil i de lyse måneder.

Kan bruges til det hele

Den aarhusianske arkitekt har nemlig været vild med Porsche, siden hans far fik en klassisk 356’er tilbage i 1960’erne.

Han er ikke i tvivl om, hvad der fænger ved 911’eren og har gjort den til en moderne klassiker: et elegant og tidløst design, sportslige køreegenskaber, solid forarbejdning og ikke mindst dens evne til at fungere som hverdagsbil.

Fakta
En evig klassiker
  • Porsche 911 er en bil, som på mange måder er i høj kurs.
  • De første vintagemodeller frem til et stort modeskifte i 1973 er på få år steget kraftigt. Det skyldes, at mange tyskere har forelsket sig i dem.
  • De tyskere, som var unge i 60’erne, er nemlig nu kommet i gode job, og de støvsuger verdensmarkedet for bilerne.

Cabrioleten giver en fantastisk køreglæde om sommeren. Det er en bil, der er bygget så solidt, at du kan bruge den til hverdagsbil. Du kan både køre i teatret midt på ugen og til trackdays i weekenden, siger Freddie Eriksen.

Designet helt ned i detaljen

Han har i mange år har været formand for Porsche 356 Club Danmark og Porsche Classic Club og har for nylig fået en klassisk 911E fra 1970 med 165 hk i garagen, hvor der også er et par 356’ere.

Klassiske biler står foran en revolution

Der er en rød tråd for alle Porsche-modellerne.

De er utrolig godt skruet sammen og designet helt ned i detaljen. Med en motor, der hang ud over bagakslen, var de første modeller en udfordring at køre. Men når man mestrer dem, er det en fantastisk oplevelse at køre dem. Det er en bil, som du nærmest tager på. Du føler virkelig, at du kører bil, siger Freddie Eriksen.

Speciel 356’er

Han har dog et særligt godt øje til 356’erne og især T6 SC-modellen fra 1963, som er perlen i samlingen.

Den har nemlig et helstøbt karrosseri, som er utrolig smukt, og som spiller sammen med teknikken, så det hele går op i en højere enhed. Men samtidig har bilen en funktionalitet, og der er ingen detaljer, som ikke har en praktisk betydning.

Med andre ord en helstøbt og ægte Porsche.

International interesse

Interessen for de helt klassiske ur-Porsche-modeller, som var forløberne for 911’erne, er bred på tværs af landegrænser.

Danmark og især Østjylland var således ramme, da 125 Porsche 356-modeller indtog Aarhus i Kristi himmelfartsferien, hvor det 41. internationale Porsche 356-træf foregik. Det har også været i Danmark i 1994 og 2008 og foregår næste år i Spanien.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her