Annonce
Biler

Mustangs magiske motorbulder

Ejerskab: Per Storgaard er vild med den ottecylindrede buldren fra sin klassiske Ford Mustang Convertible, som nydes bedst med kalechen nede.

Per Storgaard elsker at køre med kalechen nede i sin Ford Mustang MKI Convertible fra 1965. Foto: Jens Overgaard

»Der er intet som lyden af en V8’er, der bare buldrer derudaf. Nogle siger, at det er bedre end sex, og det er i alle tilfælde en behagelig støj.«

Per Storgaard er præcis, når han skal beskrive køreoplevelsen i sin Ford Mustang MK1 Convertible fra 1965, der er rød med hvid stofkaleche.

Det er en af de allerførste Mustang-årgange og af den modelgeneration, som skabte ikonet, og som af mange regnes for den rigtige Mustang.

Startede med Capri

Per Storgaard faldt for modellen som ung, efter at den bl.a. havde en birolle i en James Bond-film. Det blev dog i første omgang til en Ford Capri, som var det europæiske svar, men i 2003 blev drømmen til virkelighed.

Her købte han bilen på ebay, fik den fragtet hjem fra New York, og siden har Per Storgaard brugt mange timer på at renovere den gamle dame, hvor stort set alle sliddele er skiftet ud, så den fremstår frisk fra inderst til yderst.

Bilbossen ville for alt i verden være kendt som manden bag Mustang - det kostede ham dyrt

Entusiasten nyder især at køre med kalechen nede i godt vejr.

»Så kan du rigtigt høre motoren og nyde landskabet. Det svarer til at køre motorcykel. Her kan du bare sidde i mere behageligt tøj og nyde en sodavand undervejs,« siger Per Storgaard, som også har en Mustang V8 Hardtop fra 1972 i garagen.

Bedst til cruising

MK1’eren har en motor på 4,7 liter og ydede i teorien 200 SAE hk, hvilket er lidt mindre, når vi regner om til europæiske DIN hk.

Det handler dog ikke om at komme hurtigt frem, men om komfortabel cruise.

»Når det går lige ud, kan du nærmest styre bilen med en lillefinger. Så er det bare om at læne sig lidt tilbage og nyde livet,« siger Per Storgaard.

Ford Mustang

Per Storgaards model

  • MK1 Convertible fra 1965
  • Købte bilen på ebay
  • 4,7 liter V8-motor, som yder 200 SAE hk
  • Han har desuden en Mustang MK1 V8 Hardtop, årgang 1972.

Han er umiddelbart positiv over for den helt nye og opstrammede sjette generation af Ford Mustang, som netop er lanceret.

»Den nye har lidt retrostil. En overgang var designet lidt kedeligt, men her er man tilbage til rødderne med en bil, som har lidt af den gamle stil og mere personlighed,« siger han.

En lang række af de danske ejere af Ford Mustang mødes i Mustang Club of Denmark. For selvfølgelig har den karismatiske model også en dansk klub. Da det er en bil, som er nem at reparere og vedligeholde og derfor relativt billig og ukompliceret at holde kørende, har den appel til mange.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her