*

Biler

Elsportsvogn henter strøm fra tankpistolen

Lille bilfirma klar med den elektriske Quantino sportsvogn, der får strøm fra ioniseret saltvand .

2+2 sportsvognen Quantino drives af Flowcell-teknologien, hvor ioniserede væsker skaber strøm. Foto: dpp

En elbil er langt mere end bare en elbil. Tag nu Quantino, som er en 2+2 personers sportsvogn fra firmaet Nanoflowcell i Liechtenstein, der præsenteres på motorshowet i Geneve. Den henter strøm til fire elmotorer fra en todelt tank med positivt og negativt ioniseret saltvand, der skaber en spænding på 48 volt ved at flyde gennem en membran.

Folkene bag har arbejdet længe med modellen, der yder 108 hk, har en rækkevidde på 1.000 km og nu står i en produktionsklar version. Selve påfyldningen foregår med en studs, hvor begge væsker tankes samtidig med en tankpistol lidt a la almindelige biler. Ifølge fabrikken er væskerne ganske ufarlige og kan distribueres nemt.

Opel er klar med langtrækkende elbil

Teknologien, som kan sammenlignes med brintbiler, hvor strømmen skabes af en brændselscelle, er mere effektiv end de kendte batterier, men endnu forholdsvis dyr.

Hurtige biler

Quantino har med en topfart på 200 km/t. og en acceleration 0-100 km/t. på under fem sekunder klassiske elbils- og sportsvogns præstationer.

Nanoflowcell har tidligere vist den mindre Quant E, som i år er Quant F. Nyt er også supersportsvognen Quant FE, der yder 1.075 hk og klarer 0-100 km/t. på 2,8 sekunder. Quantino er 3,91 meter lang og vejer 1.420 kg.

Den første version blev vist i Geneve for to år siden, men den mere færdige model er godkendt til at køre på europæiske veje. Så den er ikke et fatamorgana selv om teknologien umiddelbart virker langt væk. Men man skal aldrig sige aldrig i en verden, hvor der arbejdes intensivt på at finde alternativer til klassiske forbrændingsmotorer.

Anderledes sportsvogn fra BMW

Således menes teknologien at kunne bruges til at lagre strøm eller til andre former for transport som tog, lastbiler eller endda i rumfartsteknologien. Og biludstillingen i Geneve er også et udstillingsvindue for mulige investorer i nanoflow-teknologien.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her