*

Biler

Opels familiebil vinder prestigefyldt titel

Den nye Opel Astra blev først Årets Bil i Danmark, og nu har den vundet en lignende kåring, men på europæisk plan.

Den nye Opel Astra har vundet den prestigefyldte, europæiske » Car of the Year «-titel«. Den tyske bil blev tildelt 309 point af panelet af motorjournalister, lige foran den markant dyrere Volvo XC90 med 294 point. Resultatet er blevet annonceret i forbindelse med åbningen af den årlige biludstilling i Geneve. Den nye Opel Astra er også blevet kåret til Årets Bil i Danmark, og her vandt den også foran Volvo XC90

Fakta

Car of the Year –finalefeltet

  • Opel Astra 309 point
  • Volvo XC90 294 point
  • Mazda MX-5 202 point
  • Audi A4 189 point
  • Jaguar XE 163 point
  • BMW 7-serie 143 point
  • Skoda Superb 147 point
Det er 53. gang, at prisen uddeles. Bag uddelingen står en jury bestående af 58 biljournalister fra 22 lande. FDM's biltekniske redaktør Søren W. Rasmussen er eneste danske medlem, og han havde selv Astra som sin favorit.

”Jeg har givet den tæt på maksimum-point. Den kombinerer det at skabe en bil, der teknisk og sikkerhedsmæssigt peger fremad. Det er også en bil, der er praktisk og så er det en bil, der ser godt ud og har de nyeste teknologier, så man kan koble mobiltelefon til,” siger Søren W. Rasmussen til FDM Motor’ Facebookside.

Efter mere end 10 år med konstant underskud er Opel på vej til at vende skuden og har senest sendt en række fremragende biler på markedet, især Karl, Corsa og altså nu Astra, der allerede er solgt i over 130.000 eksemplarer.

Det er femte gang, at Opel vinder titlen.

Opel Kadett E vandt i 1985, to år senere blev Omega vinder, og på det seneste har fabrikken vundet med Insignia I 2009 og Ampera I 2012.

Herhjemme fås Opel Astra til priser fra 196.000 kr. plus lev.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her