*

Biler

Denne luksusflyder fra Hyundai skal udfordre Audi, BMW og Mercedes

Genesis G90 er fuldfed luksus og den første model i selvstændigt koreansk luksusbrand.

Den nye Genesis G90 er en imposant limousine, der skal give mere luft for Hyundais luksusplaner i især USA. Foto: Hyundai

Det giver ekstra pondus at kunne markedsføre sig som et selvstændigt mærke. Tag bare Citroën, som har udskilt DS-modellerne som et helt nyt brand.

Nu laver Hyundai det samme kunststykke med de dyre Genesis-modeller, som i USA har fået godt fat, og bliver en helt ny division i Hyundai-koncernen.

Første skud er den store G90-limousine, som bygger på anden generation af Hyundai Genesis fra 2013.

Den har været under ekstra kærlig behandling af hofdesigneren Peter Schreyer og et team på 800 teknikere, som har arbejdet dedikeret med at forfine den store model, som skal bide skeer med bl.a. BMW, Audi, Mercedes og Cadillac.

To motorer

Resultatet er en ganske imposant sag med mange detaljer. Fabrikken fremhæver selv bl.a. forarbejdning med højstyrkestål, der har større stivhed end i Mercedes S-klasse, meget lavt støjniveau, klassens første luftrensesystem med CO2-filter og førersæde med 22 forskellige indstillingsmuligheder i kabinen med træ, læder og nappa, hvor de fleste sikkerhedssystemer er med i pakken.

På motorfronten byder G90 på en 3,3 liters, V6-motor på 365 hk og en 5,0 liters V8-motor på 420 hk. Begge er firehjulstrukne og har en lang række køreprogrammer alt efter terræn.

Åbne amerikanere

Herhjemme har Hyundai Genesis været solgt til priser fra 1,1 mio. kr. Den imponerer med sit omfattende udstyr til prisen, men er også meget flyderagtig i sin fremfærd og mangler X-faktor.

Det er en udfordring for Hyundai og Genesis i Europa, mens amerikanerne er mere åbne for nyt.

Derfor er det også oplagt at gøre som Toyota, der lancerede Lexus, Honda, som fødte Acura, og Nissan, der skabte Infinity.

Genesis har planer om foreløbig tre modeller. Det bliver interessant at følge.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her