Annonce
Biler

Bilsalg i september dykkede efter augustudsalg

Efter et overophedet bilsalg i august før nye miljøkrav faldt salget drastisk i september.

VW Up er tilbage i front som den mest solgte bil i september. I stykantal ligger Up på niveau med salget i august, men de normale bestsellere som Nissan Qashqai og Peugeot 208 ligger lavt. Foto: VW

Bilsalget i september

1. VW Up 412

2. Toyota Aygo 410

3. VW Golf 404

4. Peugeot 208 378

5. Citroën C3 355

6. Toyota Yaris 310

7. Skoda Octavia 305

8. VW Polo 286

9. Hyundai i10 273

10. VW Touran 267

11. Toyota Auris 247

12. Ford Fiesta 242

13. Mercedes C-klasse 236

14. Citroen C1 225

15. Mercedes A-Klasse 211

16. Skoda Fabia 203

17. Skoda Citigo 195

18. Ford Focus 191

19. Nissan Qashqai 191

20. Suzuki Baleno 174

Kilde: De Danske Bilimportører

Kurven for bilsalget i sensommeren ligner nærmest et stort bølgeskvulp. Efter at have været unaturligt højt i august, hvor der nærmest var brandudsalg af gamle modeller, før de nye EU-krav med den mere retvisende WLTP-opgørelse over brændstofforbruget trådte i kraft, dykkede det i september. Over en kam ligger bilsalget med cirka 170.000 nye biler i årets første ni måneder dog en tand over 2017, som var rekordår.

Gunni Mikkelsen, der er direktør hos De Danske Bilimportører, uddyber.

»Årets bilsalg kører i særdeles højt gear – vi er fortsat oppe på et rekordhøjt antal af biler. Og det kan vi jo kun være glade for. Det, vi ser i september, er, at den nye test for måling af brændstofforbrug trådte i kraft – den såkaldte WLTP-metode – og det har naturligvis påvirket månedens salg, da en stor del af bilerne målt med den gamle metode blev solgt i august. Men samlet set er konklusionen, at salget fortsat er på et ganske højt og meget tilfredsstillende niveau,« siger han

Holdt skansen

I september kom der nummerplader på godt 12.000 biler mod hele 20.700 biler i august og 14.300 biler i samme måned i fjor. Top-20-listen er også væsentlig anderledes end årets tidligere, hvor bl.a. Nissan Qashqai har været helt i top og i august besatte førstepladsen med hele 920 biler. Her besætter gamle kendinge som VW Up og Toyota Aygo nu første- og andenpladsen med henholdsvis 412 og 410 biler, altså på et væsentligt lavere niveau, mens Qashqai er nummer 19 med blot 191 solgte biler. Da VW Up og Toyota Aygo i august solgte 488 og 350 biler, har de to modeller reelt bare holdt deres niveau, mens de andre er faldet i styk antal, så når de kommer op i omdrejninger, ændrer billedet sig igen. Således solgte bestsellere som Nissan Qashqai og Peugeot 208 hver især 800-900 biler i de gode måneder.

Blandet landhandel

Pænt oppe på listen for september finder vi dog stadig klassiske topsælgere som VW Golf, Peugeot 208 og Citröen C3, der besætter tredje-, fjerde- og femtepladsen – men altså på et lavere niveau end normalt. Ellers er billedet i august en blandet landhandel med hele paletten af biltyper og størrelser. Oktober bliver formentlig mere normal. Det afhænger dog i høj grad af, hvor hurtigt alle mærkerne i VW-koncernen får behandlet og godkendt modellerne efter den nye WLTP-standard hos de tyske myndigheder. På grund af mange modeltyper og kombinationer er netop VW hårdt ramt af længere leveringstider.

Toyota Aygo rykker også til tops på listen godt hjulpet af et fald hos de andre modeller. Foto: Jens Overgaard

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere
Bolig
Guide til fremtidens hygge-begreb: Med ikigai kan du give dit liv personlighed
Ikigai er en japansk livsvisdom, der handler om at søge mening med livet. Begrebet har eksisteret siden oldtiden, men er i dag ved at overgå hygge-begrebet. Her er nogle gode råd til, hvordan du selv kan bruge ikigai i indretningen. 
Se flere
Den 13-årige Emil Bengtsson krammede sin gode ven i stilhed, da de fik at vide, at deres fælles hjem skal lukke
Emil Lundgård Bengtsson kan finde på at true og sparke pædagogerne på døgninstitutionen Dalgaarden. De kan til gengæld finde på at holde ham fast og fjerne ham med magt. Alligevel håber han, at de flytter med, når han snart skal forlade sit hjem igennem mere end to år. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her