Annonce
Biler

DS vil også tage stikket hjem

Den store franske SUV kommer som opladningshybrid med en elektrisk rækkevidde på 50 km.

Den høje DS7 Crossback kommer som plug-in hybrid, hvor luksus og lydløs kørsel skulle gå hånd i hånd. Foto: DS

Det historisk sofistikerede DS-mærke skal genoplives. Et af midlerne er elektrificering, hvor DS7 Crossback bliver en af frontløberne.

Den høje model er nemlig vist som plug-in hybrid under navnet E-tense, der både drives af en benzinmotor og af strøm. Her spiller en 1,6 liters benzinmotor på 200 hk sammen med to elmotorer på samlet 109 hk, som giver en samlet systemydelse på 300 hk i den firehjulstrukne bil.

Batteriet rækker til at kunne klare 50 kilometer på ren el efter den nye, forholdsvis retvisende WLTP-skala. Det svarer til værdierne hos koncernfætteren Peugeot 3008, som lanceres med samme teknologi. DS har ikke angivet lanceringstidspunkt for DS7 Crossback E-tense, men hvis vi skal følge samme mønster som hos f.eks. VW-koncernen, der også har mange mærker med grundlæggende samme teknologi under hatten, kommer premium-mærkerne først, så et bud kunne være først DS, dernæst Peugeot.

Samtidig har de dyrere modeller typisk en række funktioner eller udstyrsmuligheder, der først senere kommer til de mere mainstreamagtige.

DS-modellerne har som udgangspunkt en stribe muligheder for luksusindretning på listen over muligt udstyr.

Rent teknisk peger de foreløbige oplysninger på, at DS7 Crossback E-tense ligner 3008’eren. Den har således også en E-save-funktion, hvor man kan reservere strøm til f.eks ren elkørsel på 10, 20 30 kilometer eller mere.

Peugeot sætter strøm til sine familie- og firmabiler

DS, som er en del af Citroën, fremhæver dog også en high definition-skærm med real-time opdateringer til den nærmeste opladestation.

Der skulle komme flere detaljer, når begge modeller vises på det kommende motorshow i Paris. Her viser DS også den mindre DS3 Crossback, som allerede ved lanceringen præsenteres i en rent elektrisk version.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her