Annonce
Biler

Rekordstort felt af nye modeller skal kæmpe om at blive Årets Bil

Bruttolisten over kandidater til den eftertragtede titel viser et stort og meget broget felt af nyheder, der alle er med i kåringen til Årets Bil.

Den nye Ford Focus har fået masser af ros i pressen og kunne være et godt bud på Årets Bil 2019. Foto: Ford

Kandidater Årets Bil 2019

Audi A1, Audi A6, Audi A7, Audi Q3
BMW X2, BMW X3, BMW X4, BMW X5
Citroën Berlingo/Peugeot Rifter, Citroën C5 Aircross
Dacia Duster
DS 7 Crossback
Ford Ecosport, Ford Focus
Honda CR-V
Hyundai Santa Fe, Hyundai Kona Electric
Jaguar E-Pace, Jaguar I-Pace
Jeep Wrangler, Jeep Compass
Kia Ceed, Kia Niro Electric
Mitsubishi Eclipse Cross
Nissan Leaf
Peugeot 508
Seat Tarraco
Skoda Karoq
Subaru XV, Subaru Impreza
Suzuki Jimny
VW T-Roc, Volkswagen Touareg
Volvo XC40, Volvo V60

Kilde: Motorjournalisters Klub Danmark

Skal vi for første gang have en elbil som vinder af Årets Bil i Danmark? Bliver det en af de høje SUV’er eller måske en helt klassisk biltype?

Spørgsmålet melder sig, efter at kandidatfeltet til den årlige kåring er blevet offentliggjort.

For første gang er der nemlig et større udbud af elbiler i form af Jaguar I-Pace, Hyundai Kona Electric, Kia Niro Electric og Nissan Leaf. De fire elbiler repræsenterer den nye generation med længere rækkevidde.

I alt tyder det på, at feltet kommer op på 36 biler, hvilket er rekord.

Der er også stor chance for, at det igen bliver en af de eftertragtede crossovere eller lidt større SUV-typer, som kan køre afsted med titlen. De sidste to år har det været hhv. Peugeot 3008 og Seat Arona, og i år tæller kandidaterne bla. nyheder som Audi Q3, hele fire forskellige X-modeller fra BMW, Citroën C5 Aircross, Dacia Duster, Honda CR-V, Jaguar E-Pace og flere andre.

En tredje mulighed er de mere klassiske biltyper som den helt nye Ford Focus, Kia Ceed og Peugeot 508, der alle har høstet rosende omtale i motorpressen.

I første omgang skal bilerne testes på Jyllandsringen d. 9.-10. oktober, hvor juryen, der består af ca. 20 journalister fra Motorjournalisternes Klub Danmark, vil finde frem til et finalefelt på fem modeller.

Herefter voterer de enkelte medlemmer og offentliggører vinderen i løbet af januar næste år.

Hyundai Kona Electric bliver en af de første elbiler med lang rækkevidde. Måske kan det være med til at gøre den til Årets Bil. Foto: Hyundai

Her fra avisen deltager Christian Schacht og Jens Overgaard begge i kåringsarbejdet.

Der er dog tale om en meget foreløbig liste, så der er en vis usikkerhed om, hvorvidt Kia når at få en Niro frem til kåringen, ligesom det er tilfældet med en række nyheder som Audi Q3, Citroën C5 Aircross og Seat Tarraco.

Alt tyder dog på en spændende kåring, og i år bliver det 50. gang, at kåringen foregår i Danmark. Det markeres med to store udstillinger på Viborg Museum og Forstadsmuseet i Hvidovre.

Feltet i år er yderst broget, men som det har været tilfældet de sidste par år, er der mange crossovere og SUV’er med. En mulig vinder kunne være Volvo XC40. Foto: Jens Høy

Allerede d. 5. oktober åbner Viborg Museum sin udstilling med alle de gamle vindere og den flytter så til Hvidovre, hvor Forstadsmuseet d. 25. januar tager over. Begge arrangører vil sætte de tidligere vinder i en tidstypisk kontekst.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her