Annonce
Biler

Her er den nye BMW Z4

BMW viser de første billeder af den nye Z4 roadster, som vil kunne fås med masser af avanceret udstyr.

Linjerne på den nye BMW Z4 roadster er klassisk elegante. Modellen vises i en eksklusiv First Edition-version med ekstra udstyr. Den første version af BMW Z4 er en M40, som er bestykket med en sekscylindret rækkemotor på 340 hk. Foto: BMW

Den er ventet i spænding, og efter de første billeder at dømme kommer designet af den nye Z4 roadster ikke til at skuffe.

Modellen har netop haft snigpremiere på den eksklusive Concours d'Elegance-udstilling ved Pepple Beach i Californien. Det er nemlig det helt rigtige sted for den slags biler, hvor det foreløbigt første eksemplar vises i en M40i First Edition, der ud over en sekscylindret rækkemotor på 340 hk bl.a. byder på BMW-nyrer med tråddesign, store luftindtag ved forhjulene, en elektrisk soft top, tofarvede aluminiumsfælge på 19 tommer samt speciallakeringen Frozen Orange.

Optimal vægtfordeling

Selv om den første udgave er mere gejlet end de mere normale versioner, som vises på det kommende store internationale motorshow i Paris til efteråret, er der ingen tvivl om proportionerne i den lave sportsvogn med baghjulstræk og en vægtfordeling, der hedder optimale 50:50.

På showet vil BMW også offentliggøre alle detaljerne for modellen, der er udviklet sammen med Toyota, som har vist de første versioner af den nye Supra, der altså er den japanske tvilling.

Det står dog klart, at BMW M40i-modellen, der bl.a. er bestykket med sportsaffjedring med elektroniske støddæmpere, M-sportsbremser og elektronisk M-sportsdifferentiale på bagakslen, kan klare 0-100 km/t. på 4,6 sek.

Inden døre i kabinen med plads til to er der mulighed for Digital Cockpit, elektrisk indstillelige sæder, head up display for første gang i en roadster og lyd fra Harman Kardon. Avanceret ekstraudstyr, som kan suppleres med bl.a. avancerede full LED-forlygter med matrix-funktion.

Flere motorer

Toyota har for nylig meldt ud, at Supraen kommer med en sekscylindret motor og baghjulstræk. Ifølge internationale medier bliver der tale om samme BMW-motor som i Z4.

Rygter taler dog om, at Supraen også vil kunne tilbydes med en 2,0 liters firecylindret turboladet motor, der også kommer i BMW Z4. Begge bilproducenter holder altså foreløbig kortene tæt til kroppen omkring modellerne, der lanceres til næste år, men hvor der er gjort meget, så de kan henvende sig til hver deres publikum.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
BMW
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Dette er den virkelige bankskandale

Mangelfuld kontrol i kombination med potentielt kriminelle medarbejdere er en invitation til at efterprøve ”Murphys Love”, og Danske Bank har i denne sag krydset stort set alle.
Annonce
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Punjab skiller sig ud i Indien: Her kan man godt lide alkohol og kød i maden
Nye visumregler har gjort Indien mere tilgængeligt, og 1. oktober har Air India etårs jubilæum på deres direkte flyvning mellem København og Delhi. Herfra kan man rejse til Punjab ved den pakistanske grænse. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her