Annonce
Biler

Få din egen James Bond-bil

Aston Martin vil producere 25 eksemplarer af den navnkundige DB5-model fra James Bond-filmen ”Goldfinger”.

Designet på Aston Martin DB5 er nærmest tidløst. Nu produceres den i 25 helt nye eksemplarer. Foto: Aston Martin

Hvis du altid har gået og drømt om at føre dig frem som fuldblodet 007-agent med hele udstyrspakken, inklusive den rigtige firmabil, får du snart muligheden.

Aston Martin vil nemlig producere 25 helt nye eksemplarer af den legendariske DB5-model, der havde en hovedrolle i James Bond-filmen ”Goldfinger” fra 1964, hvor en ung Sean Connery jagter superskurken og undervejs klarer nogle af modstanderne fra sin DB5.

Aston Martin DB5

Prisen for hver Aston Martin DB5 vil være 2,75 mio. engelske pund eller 22,9 mio. kr. – uden danske afgifter. Selv til den pris vil bilen ikke være godkendt til at køre i på offentlig vej, så den bliver på mange måder en museumsbil.

De første DB5’ere leveres i 2020.

Den nye DB5 får en række gadgets fra filmbilen. De udvikles sammen med Chris Corbould, der er Oscar-prisvinder inden for specialeffekts.

DB5-modellen fik sit gennembrud i James Bond-filmen ”Goldfinger”, hvor den blev knyttet tæt sammen med Sean Connery.

Bilerne bliver bygget i engelske Newport Pagnell sammen med produktionsselskabet EON, der står bag Bond-filmene og derfor er med til at sikre den rigtige autenticitet i bilerne, hedder det. Det omfatter bl.a. indbyggede gadgets som roterende nummerplader og andre spidsfindigheder kendt fra filmen. Aston Martin skriver dog ikke noget om det famøse passager-katapultsæde, som er en vigtig del af filmens plot.

Det står dog klart, at det bliver den Oscar-vindende specialeffektmester Chris Corbould, der har haft en stor finger med i effekterne i Bondfilmene, som skal være med i processen med at producere bilerne, der kun fås med farven Silver Birch paint ligesom originalen.

Ikonisk status

Den originale DB5 blev vist på Earls Court motorshow i oktober 1963 og var egentlig en videreudvikling af DB4, men med mange opdateringer. Den største var en ny fire liters rækkesekser af en benzinmotor med tre SU-karburatorer, som med sine 282 hk ydede 42 hk mere end forgængeren. Den havde en topfart på 238 km og klarede 0-100 km/t. på 7,1 sek.

Fra 1963 til 1965 blev der i alt bygget 898 DB5 coupéer på fabrikken i Newport Pagnell. Efter debuten i Goldfinger fik DB5 nærmest ikonisk status, og den har siden haft større og mindre roller i seks James Bond-film. Det drejer sig om ”Thunderball” fra 1965 med Sean Connery som 007, ”GoldenEye” fra 1995 og ”Tomorrow Never Dies” fra 1997 med Pierce Brosnan i hovedrollen samt ”Casino Royale” fra 2006, ”Skyfall” fra 2012 og ”Spectre” fra 2015, alle med Daniel Craig som James Bond.

»Forbindelsen mellem Aston Martin og James Bond er noget, som vi er meget stolte af, og det er bemærkelsesværdigt, at DB5 vedbliver med at være den definitive James Bond-bil efter så mange år,« siger Andy Palmer, der er direktør hos Aston Martin.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Viden
Professor advarer: "Big Data" kan føre til forkerte behandlinger
Mere sundhedsdata har et kæmpe potentiale for behandlinger. Men udviklingen kan paradoksalt nok øge mængden af fejldiagnosticeringer, advarer statistiker. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her