Annonce
Biler

Høj japansk bil fortsætter sin sejrskurs

Nissan Qashqai var den mest solgte bil i juli, hvor der samlet set blev skruet nummerplader på 16.400 biler.

Nissan Qashqai sidder tungt i toppen af salgslisten, og den høje model blev i juli den mest solgte bil i Danmark. Foto: Nissan

Høj kørestilling, en halvrå attitude og meget udstyr til prisen.

Det er noget, som fænger hos danskerne, der igen i juli gjorde Nissan Qashqai til den mest solgte bil. I forvejen har den høje japaner igennem året sat sig solidt på salgslisten, og årets store sommermåned var ingen undtagelse.

Bilsalget i juli

1. Nissan Qashqai 791
2. VW Polo 618
3. Citroën C3 526
4. Peugeot 208 521
5. VW Passat 466
6. Peugeot 308 389
7. VW Up 372
8. VW Golf 356
9. Toyota Yaris 325
10. VW Touran 314
11. Skoda Fabia 295
12. Toyota Aygo 276
13. VW Tiguan 271
14. Skoda Octavia 260
15. Ford Fiesta 245
16. BMW 3-serie 234
17. Ford Focus 224
18. Suzuki Baleno 217
19. VW T-Roc 211
20. Renault Clio 210

Kilde: De Danske Bilimportører

Juli bød samlet set på et bilsalg, der med små 16.400 biler faktisk lå en lille halv snes pct. højere end samme måned i fjor. I forhold til juni er det dog – helt traditionelt – noget lavere. Der er dog rykket noget rundt på de andre typiske bestsellere i juli, hvor den ellers konstante topsælgende Peugeot 208 er rykket ned på en fjerdeplads, og den lige så populære VW Golf er nummer otte. Til gengæld placerer den nye VW Polo sig som nummer to, fulgt af Citroën C3 på en tredjeplads.

En lille nedgang

Men mon ikke tingene justerer sig til de placeringer, vi kender, i august og især september? Mange bilfabrikker holder nemlig lukket i august, og produktionen af de nye års modeller kommer typisk op i omdrejninger i løbet af sensommeren. Tendensen er dog klar; vi køber fortsat færre mikrobiler, mens der langes nummerplader til flere lidt større og højere biler over disken.

Over en kam er salget i årets syv første måneder med 137.200 biler et par tusinde biler under samme periode i fjor. Gunni Mikkelsen, som er direktør hos De Danske Bilimportører, er tilfreds.

»Bilsalget i juli var absolut tilfredsstillende, og det lader til, at de ferieramte danskere har haft købelysten intakt på trods af hedebølgen. Juli er ikke den eneste måned, hvor bilsalget har været i højt gear – hele året har været absolut stabilt og ganske højt. Vores konklusion er derfor også, at det går godt for danskerne og økonomien i samfundet. Danske forbrugere og virksomheder fortsætter med at købe lidt større biler og typisk også med mere sikkerhedsudstyr. Vi forventer, at tendensen holder de kommende måneder,« siger han.

Mindre privatleasing

De seneste stramninger inden for leasing har betydet, at andelen af privatleasede biler er faldet.

Citroën C3 holder skansen og blev Danmarks tredje mest solgte bil i juli. Foto: Christian Schacht

»Efterårets politiske aftale om bilafgifterne, hvor der kom en lettelse i registreringsafgiften, men også en stramning af reglerne for leasing, har uden tvivl sat sine spor. Leasingbiler skal betale registreringsafgift af et, gennemsnitlig set, højere beløb efter efterårets ændring. Derfor ser vi et betydeligt fald i særligt privatleasing. Det er den modsatte tendens i forhold til traditionelt salg, hvor det går rigtig godt, og danskerne køber større og mere sikre biler. Vi følger udviklingen tæt, men har en forventning om, at leasing igen begynder at stige, fordi det alt andet lige er en attraktiv anskaffelsesform for mange,« siger Gunni Mikkelsen.

Den nye generation af VW Polo har fået godt fat, og modellen blev den anden mest solgte i juli. Foto: VW

Modeller som Peugeot 208 havde i en lang periode en stor markedsandel takket være tilbud om privatleasing. Men importøren har formået at holde tempoet med mange tilbud på køb, især på modeller med dieselmotor.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her