Annonce
Biler

Reparationer på bilen kan stige i sommerferien

Sommeren betyder travlhed hos de mekanikere, der holder åbent, og de bruger anledningen til at sætte priserne i vejret.

Vil du gerne undgå at skulle punge dyrt ud for at få ordnet vigtige reparationer - såsom tjek af bremserne - er det gode råd altid at undersøge markedet på forhånd. Arkivfoto: Mads Nissen
FDM

Selv om sommeren i år er lig med hygge i haven eller en tur til stranden, er der også mange, der bruger ferien på at få bilen på værksted.

Ifølge værkstedsportalen autobutler.dk, hvor bilister kan søge tilbud på bilreparationer, har der været langt flere biler på værksted denne sommer end sidste år. Det kan hænge sammen med det varme vejr, og at mange har skullet have gjort bilen klar til bilferien.

Men den høje efterspørgsel kan få priserne til at stige hos mekanikeren, fortæller forbrugerøkonom Ilyas Dogru fra bilejernes interesseorganisation FDM.

- Det er lidt forventeligt, at prisen stiger, fordi det i sommerferieperioden kun er få værksteder, der holder åbent, og derfor skruer de prisen op, siger han.

Vil du gerne undgå at skulle punge dyrt ud for at få ordnet vigtige reparationer - såsom tjek af bremserne - er det gode råd altid at undersøge markedet på forhånd.

- Vi siger, at man altid skal indhente mindst tre tilbud og så bruge dem til at kunne prutte om prisen. Det har man jo altid muligheden for at gøre, selv om det ikke er en tradition, vi har herhjemme i Danmark, siger Ilyas Dogru.

Det koster bilreparationer:

Gennemsnitspriser fra værksteder tilknyttet Autobutler.

  • Service: 2928 kroner.
  • Bremser: 3726 kroner.
  • Tandrem: 5451 kroner.
  • Anhænger: 7060 kroner.
  • Aircondition: 989 kroner.

Kilde: Autobutler

En stikprøveundersøgelse fra Autobutler hos fire autoriserede værksteder rundt om i landet viser højere priser i forhold til markedsprisen på eksempelvis service af bilen eller montering af anhængertræk.

Den tendens kan man dog ikke genkende hos Dansk Bilbrancheråd, der repræsenterer knap 1900 frie og uafhængige værksteder og forhandlere i hele landet.

Det fortæller direktør i Dansk Bilbrancheråd Erik S. Rasmussen.

- Jeg har aldrig hørt om, at værkstederne skulle sætter priserne op om sommeren. Jeg kan sige med sikkerhed, at i den frie- og uafhængige del af bilbranchen, hvor vi har knap 50 procent af markedet for reparationer og service, der forekommer disse prisstigninger ikke, siger han.

Mekanikerne kører nemlig med de samme timepriser og de samme reservedelspriser uanset årstid, fortæller Erik S. Rasmussen.

Undgå at købe brugt bil med mange fejl

Alligevel anbefaler FDM, at man som bilejer venter til efter sommerferien, hvis der ikke er tale om en presserende opgave.

- Om en måneds tid, når ferieperioden er slut, har du måske mulighed for at få det til en billigere pris, fordi efterspørgslen på mekanikere er mindre, siger Ilyas Dogru.

Dog mener Erik S. Rasmussen ikke, at der er meget at hente, uanset om du venter eller ej.

- Ved almindelig vedligeholdelse og frekvensservice er der så stor en konkurrence, at de priser i forvejen er meget lave, siger han.

Hvis reparationen ikke kan vente, foreslår Ilyas Dogru fra FDM, at man forsøger at få noget mere med i stedet for at gå efter et afslag i prisen.

- Det behøver ikke kun at være prisen, man prutter om. Det kan også være et ekstra servicetjek eller noget andet, som man kan få med, siger han.

Ifølge både Autobutler og FDM er gennemsnitsprisen på bilreparationer uden for feriesæsonen faldet meget de senere år.

/ritzau fokus/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
FDM
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her