Annonce
Biler

Toyota viser mere af den nye Supra

Den kommende Toyota Supra supersportsvogn får muskuløse linjer, baghjulstræk og sekscylindret motor.

Den nye Toyota sportsvogn lanceres til næste år. Bagerst den hårdtpumpede baneudgave, og forrest den mere civiliserede, som nu vises. Foto: Toyota

Femte generation af Supra

Den oprindelige Supra blev produceret i fire generationer og fik især en fanskare herhjemme i 1980’erne, hvor den kantede andengenerationsmodel med en sekscylindret motor på 174 hk hentede respekt. Den sidste modelserie, der blev produceret fra 1993 til 2002, var den mest kraftfulde med 326 hk. Den var dyr, og produktionen stoppede.

Den femte generation af Toyota Supra bliver vist officielt i starten af 2019 og kommer inden sommeren. Sideløbende arbejder BMW med den nye Z4, der præsenteres senere i år.

Bilfabrikkernes PR-folk bliver stadig mere kreative i kampen om at skærpe interessen for en ny bilmodel. Det gælder også hos Toyota, hvor man nu efter en årrækkes pause genopliver den næsten kultstatus-agtige Supra. Modellen, der er udviklet sammen med BMW, som sideløbende er på vej med en ny Z4, kommer til næste år. Men inden da kan sultne fans få små lunser inden den officielle lancering. En stor del af slagsen bliver kastet ud på den aktuelle engelske Goodwood Festival of Speed, der foregår 12.-15. juli, og er en slags Roskilde Festival for petrolheads. Her vil en formummet Supra, som fabrikken har sendt billeder ud af, køre på den legendariske bane, hvor festivalen fejrer 25-års jubilæum. Bag rattet – og sikkert storsmilende – vil publikum kunne spotte to af de personer, der er ansvarlige for udviklingen, nemlig chefingeniør Tetsuya Tada og mesterkøreren Herwig Daenens. Toyota viste en prototype, der var sat op til banekørsel, da den store internationale biludstilling løb af stablen i Genève i foråret. Men den model, som kan ses i England, ligner meget mere den produktionsklare bil.

Samtidig kan Toyota bekræfte, at Supraen kommer med en sekscylindret motor og baghjulstræk. Ifølge internationale medier bliver der tale om en 3,0 liters turboladet rækkesekser med 330 hk og et moment på 450 Nm, der skulle kunne boostes med yderligere 50 Nm. Kræfterne overføres gennem et ottetrins automatgear, der vil kunne flytte bilen fra 0-100 km/t. på 3,8 sek. Rygter taler dog om, at Supraen også vil kunne tilbydes med en 2,0 liters firecylindret turboladet motor, der også kommer i BMW Z4. Desuden vil den formentlig kunne fås i de fire varianter, der hedder Supra, Supra GR, Supra GR Sport og Supre GRMN, hvor den sidste er den ultimative motorsportsversion. Det japanske mærke har på det seneste slået store slag for motorsportsafdelingen Toyota Gazoo Racing, hvor seneste skud er den hidsige Yaris GRMN med 212 hk. På festivalen vil publikum kunne komme tættere på en særlig racerudgave af Supraen, der er formummet under motorsportsafdelingens sort, røde og hvide farver. Her er tale om en videreudvikling af den bil, der blev vist i Genève.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her