Annonce
Biler

Ny über-BMW skal sætte dagsordenen i luksusklassen

Det tyske mærke er med den nye 8-serie tilbage i klassen for de helt store sportslige coupéer.

Den elegante BMW 8-serie Coupé skal løfte overliggeren for det tyske mærke og være en ny spydspids i den helt eksklusive klasse. Foto: BMW

Forhistorie sælger. Især når der kombineres med toppen af poppen inden for luksus. Det ved marketingfolkene hos BMW. Derfor genoplives 8-serien med klare tråde til den ikoniske 850 Coupé, som i 1989 med sin V12-motor var noget af det ypperste at blive set i.

Den nye model, som i elegance skal matche tidens krav, lanceres da også i en coupéversion som den første model, mens en større firedørs Gran Coupé ventes at følge trop til næste år. Den nye model, som netop er vist i den produktionsklare version, kommer i første omgang som M850i xDrive Coupé, der byder på en 4,4 liters V8-motor på 530 hk samt som M840d xDrive Coupé med en sekscylindret dieselmotor på 330 hk. V8-versionen leverer 750 Nm fra 1.800 til 4.600 omdrejninger, hvilket betyder, at den firehjulstrukne sportscoupé klarer 0-100 km/t. på 3,7 sek.

BMW 8-serie i Danmark

MW 8-serie Coupé kommer til Danmark i november måned i to udgaver: BMW M850i xDrive Coupé med en ny V8-motor med 530 hk samt en BMW 840d xDrive Coupé med en sekscylindret dieselmotor med 320 hk.

Den nyudviklede V8-motor får debut i BMW M850i xDrive Coupé. Den 4,4 liters motor med M Performance TwinPower-teknologi yder 530 hk mellem 5.500 og 6.000 omdr./min. Det maksimale drejningsmoment er 750 Nm og tilgængeligt fra 1.800 til 4.600 omdr./min. Bilen spurter fra 0 til 100 km/t. på bare 3,7 sek.

Netop det sportslige isæt blev understreget ved det netop overståede Le Mans, hvor en række opgraderede M8 GTE-modeller debuterede på banen.

Ny topmodel

Med en længde på 4,84 meter matcher den nye 8-serie Coupé i store træk den udgående 6-serie Coupé, Grand Coupé og Cabriolet, som var den tredje generation af 6-serien, der blev produceret fra 2011-2017. Rent praktisk erstatter den nye model da også disse, men BMW lægger ikke skjul på, at 8-serien skal været et nyt high end-ikon for mærket, der på den måde rangerer over 7-serien. Således bliver modellen også en mere ligeværdig konkurrent til modeller som Mercedes SL og S-klasse Coupé.

Den nye model er konstrueret i en letvægtskonstruktion med brug af bl.a. aluminium, magnesium og kulforstærket plast, hvilket ifølge fabrikken giver en optimal vægtfordeling.

Den har som standard bl.a. adaptiv M-affjedring, ottetrins Steptronic-automatgear og altså xDrive-firehjulstræk, mens der f.eks. kan tilvælges M-kulfibertag og M-kulfiber eksteriørpakke.

Inden døre fortsætter det moderne designsprog med den helt nye digitale instrumentering i BMW Live Cockpit, som kan tilpasses føreren individuelt.

Historien om 8-tallet

Hos BMW har tallet 8 altid været sat sammen med de mere sportslige, som taler til følelserne. Det gælder bl.a. BMW Z8, der blev produceret mellem 2002 og 2003 og var med i James Bond-filmen ”The World Is Not Enough”, samt den nuværende BMW i8 Coupé hybridsportsvogn og den nye BMW i8 Roadster.

Tidspunkt for dansk introduktion, danske priser og udstyr er endnu ukendt.

Interiøret er med den nye digitale instrumentering med BMW Live Cockpit Professional, der byder på flere skærme, som kan tilpasses individuelt. Foto: BMW

8-serie-modellen matcher i længe den udgående 6-serie. Foto: BMW

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
BMW
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her