Annonce
Biler

Bredskuldret BMW X5

Den høje BMW X5 vokser og byder bl.a. på mulighed for langtrækkende laserlys, luftaffjedring på alle aksler, firehjulsstyring og head up display i 3D.

Den nye BMW X5 kan kendes på de enorme nyrer i fronten. Den kan bl.a. fås med laserlys, som kan række 500 meter. Foto: BMW

Hvis du troede, at grænsen for, hvor stor en kølergrill kan være, var nået, kan du godt tro om. Den nye BMW X5 flytter nemlig barren endnu en tand med sine enorme BMW-nyrer i fronten, der nok får mangen Weber-entusiast til at skæve misundeligt.

Men den nye høje bil fra BMW, der skal bide skeer med Audi Q7 og Volvo XC90, har også noget at have attituden i.

BMW X5

Produceres på fabrikken i Spartanburg, South Carolina i USA ligesom BMW X3, X4, X6 og den kommende BMW X7.

Den nye Driving Assistant Professional-pakke omfatter en række sikkerhedssystemer som Emergency Stop Assistant, der bremser bilen automatisk og styrer den et sikkert sted hen, som f.eks. nødsporet, hvis føreren skulle blive passiv – måske pga. sygdom.

Systemet virker ved hastigheder mellem 70 og 100 km/t. Katastrofeblinket og automatisk SOS-opkald aktiveres samtidigt.

Modellen kan nemlig fås med en stribe nyt udstyr fra bilindustriens øverste hylde, der nok skal skærpe konkurrencen. Det gælder bl.a. mulighed for luftaffjedring på såvel bag- som foraksel, firehjulsstyring, head up display med 3D-grafik og langtrækkende laserlysforlygter med adaptivt full LED-lys.

Smart bagagerum

Den nye X5 er vokset på alle ledder. Således er længden med sine 4,92 meter vokset små fire cm, mens akselafstanden på 2,96 meter er øget tilsvarende på modellen, der også er blevet højere og mere bred over skuldrene.

På den praktiske front byder X5, ligesom forgængeren, på en todelt bagklap, der giver adgang til bagagerummet på 645 liter. Her er en af nyhederne et automatisk bagagerumsdækken, der virker, når man åbner og lukker bagagerummet. Her glider dækkenet automatisk frem og tilbage, og ved tryk på en knap kan det rulles helt ned i bagagerumsgulvet og forsvinder helt.

Inden døre bliver BMW Live Cockpit Professional det nye standardinteriør, og det omfatter to 12,3-tommer berøringsskærme, som visuelt hænger sammen.

Med modellen lancerer BMW en offroadpakke, som inkluderer luftaffjedring på begge aksler og elektronisk styret differentiale. Med luftaffjedringen kan frihøjden justeres med op til otte cm.

Der kan vælges mellem forskellige køreindstillinger afhængigt af underlaget, nemlig xSand, xRocks, xGravel og xSnow.

Full LED-forlygter er standard, men kan opgraderes med laserlyset, der har en rækkevidde på hele 500 meter.

Modellen lanceres med tre forskellige motorer. Det er en benzinmotor med 340 hk og dieselmotorer med 265 hk og 400 hk.

Der foreligger endnu ikke detaljer om danske priser, udstyr eller tidspunkt for introduktion.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
BMW
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere
Viden
Sygemeldte: Intensiv aktivering gør mere skade end gavn
Ny dansk forskning viser, at det ikke hjælper kun at skrue op for psykologtimer og genoptræning til sygemeldte - tværtimod. I stedet skal arbejdspladserne inddrages. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her