Annonce
Biler

Fiat-produktion på vej ud af Italien

Fiat Panda-produktion kan være på vej fra Italien til Polen.

Det kan snart være slut med at producere Fiat Panda i Italien. Foto: Fiat

Det bliver formentlig snart slut med at forbinde Fiat med lige så italienske ikoner som f.eks. Benetton og Campari. En stor del af produktionen er nemlig på vej ud af landet. Til gengæld skal de dyrere premium-modeller fra Maserati, Alfa Romeo og Jeep bygges i støvlelandet. Sådan lyder en plan fra Fiat-koncernens topchef, Sergio Marchionne, som Bloomberg og Automotive News Europe omtaler. Planerne vil betyde et dramatisk skifte for den nationale stolthed og mærket, der med Fiat 500 symboliserede opbygningen efter Anden Verdenskrig.

Industrieventyr

Rent praktisk er der lagt op til, at produktionen af en model som Fiat Panda rykkes fra Torino til Polen, mens fabrikken i det sydlige Melfi stopper med at producere Punto. Hvad der skal ske med modellen, er uvist, men den kan blive afløst af en ny, større Fiat 500, som skal være omdrejningspunkt i det nye Fiat, der omfatter en række el- og hybridbiler, og hvor der også er en ny Panda på vej.

Ifølge medierne vil de historiske fabrikker ved Torino og Napoli således blive omstillet til udelukkende at producere de tre andre, dyrere mærker. På Torinos Mirafiori-fabrik vil der således skulle bygges Alfa Romeo Mito som i dag, mens SUV’en Maserati Levante, som i dag bygges her, suppleres med yderligere en Maserati SUV.

Produktionen af den ikoniske Fiat 500 blev allerede for nogle år siden flyttet til Polen, mens de større 500L og 500X i dag bygges i henholdsvis Serbien og i italienske Melfi, hvor søstermodellen Jeep Renegade også produceres. Den nye billigmodel Fiat Tipo produceres i Tyrkiet. Det skal den også fremover. Men i takt med at der kommer nye og mere krævende krav til bl.a. motorer og sikkerhed, skal denne model ikke længere sælges i Vesteuropa.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Dette er den virkelige bankskandale

Mangelfuld kontrol i kombination med potentielt kriminelle medarbejdere er en invitation til at efterprøve ”Murphys Love”, og Danske Bank har i denne sag krydset stort set alle.
Annonce
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Punjab skiller sig ud i Indien: Her kan man godt lide alkohol og kød i maden
Nye visumregler har gjort Indien mere tilgængeligt, og 1. oktober har Air India etårs jubilæum på deres direkte flyvning mellem København og Delhi. Herfra kan man rejse til Punjab ved den pakistanske grænse. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her