Annonce
Biler

Fiat satser på små elektriske biler

Kæmpe omvæltninger på vej i Fiat-Chrysler-koncernen.

Fiat 500-familien, som kommer i en ny, større generation, skal knopskyde med bl.a. en ministationcar. Der er også lagt op til mange elektriske modeller. Foto: Fiat

En sand revolution er på vej hos Fiat-Chrysler-koncernen.

Den karismatiske topchef, Sergio Marchionne, har nemlig offentliggjort en plan, som skal give nyt liv til koncernen, der nok har succes med Chrysler i USA, men skranter i Europa.

Først og fremmest skal der ryddes op i antallet af Fiat-modeller, så den aldrende Punto stopper og discountmodellen Tipo forsvinder fra de vesteuropæiske markeder.

Den åbne Fiat 124 Spider, der er en søstermodel til Mazda MX5, fortsætter dog også. Til gengæld skal Panda og 500 køres i front. Det betyder, at Fiat 500 også kommer i en ministationcar-version, kaldet Giardiniera efter forbilledet, der byggede på den gamle Fiat 500 og blev produceret til frem i 1970’erne. Både den og den almindelige Fiat 500 kommer som helt elektriske versioner, mens MPV’en 500L og SUV’en 500X lanceres som milde hybridversioner.

Sådan lyder meldingen fra Automotive News Europa, der indgående beskriver ændringerne.

Ændringer hos Alfa

Også Alfa Romeo og Jeep kommer i en række versioner med el- og plug-in hybriddrift. I dag bygges der også en elektrisk Fiat 500 til det amerikanske marked. Men den har intet at gøre med den nye model, der er på vej, og bygger på en anden teknologi.

Den nuværende Fiat 500 er mere end en snes år gammel og bygger på samme teknik som den forrige Ford Ka.

Her ventes en ny, større version inden for et par år, der måske i størrelse nærmer sig den nuværende Punto. Samtidig er der også en ny Panda på vej. Samtidig er der lagt op til en række nye modeller fra Alfa Romeo. Det gælder en helt ny C8-superbil med kulfiberkarrosseri og 700 hk, mens sportscoupéen GTV genoplives i tidens design og får en motor med 600 hk. Den første C8’er blev produceret fra 2007-2010.

Fiat-Chrysler-koncernen, som også er på vej med to nye SUV’er, vil samtidig droppe diesel. Desuden skal der satses mere på Kina med flere modeller, der har lang akselafstand.

Maserati er også på vej med en række nye modeller. Det gælder afløseren for Levante SUV’en og Quattroporte sedanen samt en ny, mindre SUV, mens Ghibli får et facelift. Desuden kommer der en ny, elegant Alfieri-sportsvogn, som både lanceres som coupé og cabriolet. De mange planer sættes i værk inden for de næste par år.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Dette er den virkelige bankskandale

Mangelfuld kontrol i kombination med potentielt kriminelle medarbejdere er en invitation til at efterprøve ”Murphys Love”, og Danske Bank har i denne sag krydset stort set alle.
Annonce
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Punjab skiller sig ud i Indien: Her kan man godt lide alkohol og kød i maden
Nye visumregler har gjort Indien mere tilgængeligt, og 1. oktober har Air India etårs jubilæum på deres direkte flyvning mellem København og Delhi. Herfra kan man rejse til Punjab ved den pakistanske grænse. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her