Annonce
Biler

Bilsalg holder fortsat det høje tempo

Et plus til bilsalget i maj, hvor godt 22.550 nye biler fik nummerplader på.

Renault Clio holder stadig skansen og er med til at give Renault et samlet godt salg for maj. Foto: Renault

Sommervarmen holder tilsyneladende ikke bilkøberne ude af salgslokalerne.

Antallet af indregistreringer lå maj måned således på godt 22.550, hvilket er en tand højere end samme måned i fjor og pænt over april og den noget sløve marts.

Top-20-bilsalget i maj

Peugeot 208 - 958
Nissan Qashqai - 870
VW Golf - 641
Renault Clio - 622
VW Passat - 542
VW Up - 438
Toyota Yaris - 438
VW Polo - 438
Skoda Fabia - 437
Skoda Octavia - 425
VW Touran - 422
Renault Captur - 380
Ford Fiesta - 368
Mercedes A-klasse - 362
Citroën C3 - 361
Toyota Aygo - 339
Peugeot 308 - 332
Suzuki Baleno - 301
Mercedes A-klasse - 291
Audi A4 - 289

Kilde: De Danske Bilimportører

Samlet set er der nu solgt 98.200 biler til dato mod 99.800 i samme periode i 2017.

Hos De Danske Bilimportører er forventningen, at salget holder dampen oppe i de kommende måneder.

»Bilsalget i maj tog virkelig fart, og vi har nu indhentet en god portion af det lille efterslæb, vi har haft i forhold til årets salg i de første fem måneder. Vi konstaterer, at danskerne igen har stor lyst til at købe ny bil, og den generelle forbrugertillid er støt stigende. Det kan vi naturligvis kun være glade for, og vi har da også positive forventninger til de kommende sommermåneder,« siger Gunni Mikkelsen, som er direktør for De Danske Bilimportører.

Gearer op

Det er stadig de kendte klassikere, som trækker salget, hvor der sælges fortsat færre mikrobiler og stadig flere høje samt større biler.

»Tendensen er klart, at danskerne går efter lidt større og mere rummelige biler, hvor der er plads til både børn, kæledyr og bagage. Når de også køber biler med mere udstyr, er det både godt for trafiksikkerheden og komforten for familierne i dagligdagen,« siger Gunni Mikkelsen.

Kendte navne

I maj er det igen Peugeot 208, som ligger i front, især takket være tilbud og kampagner, hvor der er gang i dieselsalget.

Nissan afsætter også mange eksemplarer af den høje Qashqai, hvor kunderne typisk opgraderer til de største udstyrspakker. VW holder stadig fast med mange modeller på listen.

Det drejer sig om Golf på en tredjeplads, mens Passat, Up, Polo og Touran med placeringer som nummer fem, seks, otte og 11 også ligger lunt. Lige uden for top-20 er også T-Roc og Tiguan.

Her høster især Golf fordele af, at modellen efter de seneste afgiftsnedsættelser er blevet mere attraktiv, mens der også er kommet mere gang i privatleasing hos importøren.

VW er det mest solgte bilmærke, og Golf var den tredje mest solgte bil i maj. Foto: Christian Schacht

Nissan Qashqai sidder suverænt på tronen for de høje biler, og den blev nummer to i maj. Foto: Jonas Ahlstrøm

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Bilferien sydpå kan få en langsom start Forbered dig på 110 km vejarbejde inden Hamborg
Vejarbejde præger store dele af Autobahn A7 ned mod Hamborg her til sommer, og det kan give op til seks timer forlænget rejsetid. Tyske ADAC anbefaler i stedet A9, hvis man skal til Norditalien og kører på de mest belastede dage. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her