Annonce
Biler

Årets varebil: Iveco Daily er kørt med The Double

Årets Varebil i Danmark 2018 hedder Iveco Daily. Efter grundige testkørsler stemte en række motorjournalister den driftssikre italienske kassevogn helt til tops.

Præcis som der også er præcedens for at finde frem til en Årets Bil i Danmark hvert år – senest med Seat Arona – er det også kutyme, at en gruppe af erfarne danske motorjournalister træder sammen en gang årligt, med det formål at kåre Årets Varebil i Danmark.

Bortset fra 2016 er det sket siden 1998, hvor det var Mitsubishi Space Wagon, der tog titlen. Sidste år vandt trillingerne Jumpy, Expert og Proace fra Citroën, Peugeot og Toyota.

Årets varebil

Resultatet ved Årets Varebil i Danmark 2018
Nr. 1: Iveco Daily Blue Power – 52 point
Nr. 2: MAN TGE – 37 point
Nr. 2: Ford Transit Custom – 37 point
Nr. 4: Nissan e-NV200 – 32 point
Nr. 5: Volvo XC 40 Van – 17 point

Kandidaterne ved Årets Varebil i Danmark 2018
Citroën C3 Aircross Sportvan
Citroën C4 Cactus Sportvan
Dacia Duster
Fiat Doblo
Fiat Ducato
Ford Transit Custom (finale)
Iveco Daily (finale)
MAN TGE (finale)
Mercedes X-klasse
Nissan e-NV200 40 kWh (finale)
Opel Crossland X Van
Renault Kangoo Z.E.
Toyota Proace Lad
Volvo XC40 (finale)
Volvo XC60

Tidligere vindere
1999: Mitsubishi Space Wagon
2000: Opel Zafira Flexivan
2001: Renault Master
2002: Opel Vivaro/Renault Trafic
2003: Citroën C8/Fiat Ulysse/Peugeot 807
2004: Ford Transit Connect
2005: VW Caddy
2006: Mazda 5
2007: Ford Transit
2008: Peugeot Expert
2009: Fiat Fiorino
2010: VW Transporter
2011: Renault Master/Opel Movano
2012: Renault Kangoo Z.E.
2013: Ford Transit Custom
2014: Fiat Ducato
2015: Opel Vivaro/Renault Trafic
2016: Ingen kåring
2017: Citroën Jumpy/Peugeot Expert/Toyota Proace
2018: Iveco Daily

I år stillede et ganske broget felt på 15 bilmodeller op til kåringen – et felt, der efter den indledende runde blev barberet ned til et finalefelt på bare fem køretøjer.

Et ganske broget felt af biler

At feltet ved Årets Varebil i Danmark altid er broget, handler i høj grad om den specielle sammensætning, som gulpladeområdet har her i landet.

Fra en ombygget Dacia Duster over en Mercedes-Benz X-klasse og en Toyota Proace med lad til de helt store kassevogne fra Fiat, MAN og Iveco.

Det er typisk scenariet, når medlemmer af Motorjournalisternes Klub Danmark (MKD) træder sammen for at teste de nye varebiler fra det forgangne år.

Mange forhold vægter højt, når der skal selekteres mellem de forskellige modeller. Køreoplevelse, komfort, sikkerhed og lasteevne er bare nogle af dem.

Efter en hel dag med testture, hvor bilerne også blev prøvet af med tungt læs, skulle de syv motorjournalister, der alle beskæftiger sig med gulpladebiler til daglig, vælge et finalefelt ud.

Her fandt MAN TGE, Iveco Daily, Ford Transit Custom, Nissan e-NV200 samt Volvo XC 40 Van vej – og dermed var finalen et godt billede på, hvor forskellige modeller det er, der deltager i kåringen.

Italiener trak fra start

I finaleafstemningen blev det aldrig for alvor spændende. Allerede i den indledende del af optællingen stod det klart, at Iveco Daily lå i overhalingsbanen – parat til at stikke af sted med The Double.

Iveco Daily blev således tidligere på året kåret til Van of The Year 2018, som er den europæiske pendant til Årets Varebil i Danmark 2018.

Den italienske kassevogn vandt med 52 stemmer ud af 70 mulige og hensatte dermed Ford Transit Custom og MAN TGE til en delt andenplads med hver 37 stemmer.

Nissan fik en fin fjerdeplads med 32 stemmer, mens Volvo XC40 Van måtte tage til takke med en uvant placering sidst i feltet.

Godt bud på en daglig arbejdsplads

»Jeg kommer fra personbilsverdenen og var overrasket over komforten i Ivecos store kassebil. Med automatgear og en effektiv støjdæmpning er kabinen i Iveco Daily et sted, jeg godt kunne bruge som arbejdsplads,« fortæller motorjournalist Steen Bachmann, der var en af dem, som gav Iveco Daily de maksimale 10 stemmer. Han er ansat hos Bilmagasinet og Børsen, og skriver i den forbindelse meget om erhvervs- og gulpladebiler.

Generelt var jurymedlemmerne godt tilfredse med, at Iveco med Daily Blue Power er langt fremme i forhold til fremtidige miljøkrav.

Det er første gang, at Iveco Daily vinder.

Sales manager Søren Christensen fra Iveco Nordic modtager lykønskning fra sekretær i Motorjournalist ernes Klub Jesper Werge. Foto: Carsten Teiner

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Viden
Kæmpe eksperiment skal øge unges interesse for naturvidenskab
35.000 skolebørn skal ud og finde bakterier i Danmark. Projektet roses for at ville øge unges interesse i naturvidenskab, men det får også kritik for kun at gavne Novozymes. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her