Annonce
Biler

Jeep Cherokee bliver mere velfriseret

Den noget aparte Jeep Cherokee får et facelift, så den rettes ind efter de andre modeller og får et anstrøg af den elegante Grand Cherokee.

Jeep Cherokee får nu et design, som læner sig mere op ad de andre modeller i programmet. Foto: Jeep

Design kan også blive for eksperimenterende.

Det har bilstylisterne hos Jeep måttet sande. Det betyder, at den mellemstore Cherokee, der matcher en Audi Q5 i størrelse, bliver mere velfriseret i forbindelse med et midtvejsfacelift.

Det kan først og fremmest ses på fronten, der sammen med de smalle forlygter tidligere lignede ansigtet på en person, som havde bidt i en sur citron, men som nu rettes ud. Det sker bl.a. med et større og mere elegant kølergitter og nye full LED-forlygter, så den mere ligner den større Grand Cherokee og den mindre netop introducerede Compass.

Inden døre er kabinekvaliteten i modellen, der kom i 2014, løftet, mens der er kommet flere opbevaringsrum. Bagagerumskapaciteten er øget med bedre udnyttelse af pladsen, ligesom bagklappen nu kan åbnes elektrisk ved at svinge foden under en sensor ved bagkofangeren.

Jeep Cherokee får let ændrede motorer og kan udstyres med koncernens nitrins automatgearkasse, som også er lanceret i Compass og virker ganske gelinde.

Mere komfort

Jeep fremhæver en fintunet undervogn med en forholdsvis personvognsagtig fremfærd samt muligheden for at vælge mellem tre forskellige 4x4- systemer, nemlig Jeep Active Drive I, Jeep Active Drive II eller Jeep Active Drive Lock.

Den faceliftede Cherokee er bestykket med en række sikkerhedssystemer, der omfatter nødbremse med fodgængergenkendelse, adaptiv fartpilot, advarsel om trafik i blinde vinkler og advarsel om utilsigtet vejbaneskift. Derudover er den nyeste version af multimediesystemet, Uconnect, med om bord. Det omfatter bl.a. Apple CarPlay.

Den faceliftede Cherokee lander herhjemme til efteråret. Danske priser og udstyr kendes endnu ikke. Den største nyhed i år er dog den næste generation af den helt klassiske Jeep, nemlig den kantede Wrangler-model, som også er på vej herhjemme.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Legendarisk Jeep kører ind i fremtiden
Jeep Wrangler har stort set ikke ændret sig siden slutningen af 1980’erne, men næste år kommer klassikeren i en ny udgave. Essen er stadig den gamle Jeep tilsat mere komfort og et design med glimt i øjet.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her