Annonce
Biler

Salget af elbiler er steget markant

To helt nye elbiler dominerer salget, og det er især private og virksomheder, der investerer i at køre grønt.

I april blev der indregistreret 88 nye Nissan Leaf-elbiler. Foto: Nissan

For et år siden viste salgtallene for nye personbiler, at der i april 2017 var indregistreret 12 elbiler, men nu ser der ud til at være kommet gang i salget, for i sidste måned kørte der 135 nye elbiler ud fra forhandlerne.

I årets første fire måneder nåede elbilssalget op på hele 329, som til sammenligning kun var 60 i samme periode sidste år.

Salget drives især af den nye Nissan Leaf og Hyundai Ioniq Electric.

Ser man på, hvem det rent faktisk er, der køber elbilerne, er der sket en interessant udvikling siden sidste år. I 2017 gik 42 pct. af hele årets salg af elbiler til udlejningsfirmaer og 18 pct. til kommuner rundt om i landet – altså til sammen omkring 60 pct., hvor de resterende gik til private forbrugere og virksomheder. I årets første fire måneder er fordelingen helt anderledes, da andelen af salget til udlejningsfirmaer og kommuner kun udgør 13 pct. til sammen – og det resterende går dermed til private forbrugere og virksomheder.

For plug-in hybridbilerne går det også fremad med salget. I årets første fire måneder er salget nu oppe på 1.129 plug-in hybrider, som til sammenligning næsten er en fordobling af hele sidste års salg på 651 plug-in hybrider. De mest populære plug in-hybrider er Kia Niro, Kia Optima og VW Golf GTE.

Direktør i De Danske Bilimportører Gunni Mikkelsen forklarer:

»Vi ser, at udbuddet dels er blevet lidt større, og at bilerne nu er kommet ned i en pris, der er til at betale – det gør dem til et attraktivt og grønnere alternativ for private forbrugere,« siger han.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her